to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 18.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Ν. Μανιός: Η κοινωνία της Σαντορίνης έχει καθηλωθεί στη λογική της απληστίας του κέρδους

Με αφορμή τη «μαφιόζικη» επίθεση σε βάρος του προϊστάμενου της Πολεοδομίας Σαντορίνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός μίλησε Στο Κόκκινο και τον Βαγγέλη Καραγεώργο και μεταξύ άλλων σημείωσε αναφορικά με τα πολύ σοβαρά προβλήματα της Θήρας ότι «εκεί που έχει αναπτυχθεί ο υπερβολικός πλουτισμός - που συχνά μετέρχεται και μη μόνιμα μέσα - υπάρχει το καθεστώς, η πρακτική μαφιόζικων μη νόμιμων πράξεων».


Ο κ. Μανιός για το ζήτημα με δύο ακόμα συναδέλφους του τον Νίκο Συρμαλένιο και τον Αντώνη Συρίγο κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σε επτά συναρμόδιους υπουργούς ώστε να δράσει η κυβέρνηση. Ο κ. Μάνιος σημείωσε πως αυτό δεν αφορά τους φτωχούς στη Σαντορίνη αλλά εκεί «Η κοινωνία θα το πω με τη γενική έννοια – αυτό δεν αφορά τους φτωχούς – έχει ξεστρατίσει», «είναι καθηλωμένη στη λογική της απληστίας του κέρδους».

Ο κ. Μανιός αναφέρθηκε στα προβλήματα γενικότερα, στις περιβαλλοντικές παραβάσεις, στην έλλειψη νερού, στο προβληματικό οδικό δίκτυο, στο λιμάνι και σε αυτή την κοινωνική ομάδα που εκμεταλλεύεται το νησί - και έχει το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα πανελλαδικά - η οποία δεν διαθέτει σπίτια με ενοίκια σε καλύτερες τιμές, από αυτά που μένουν οι τουρίστες, για να μείνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι στελεχώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως π.χ. οι γιατροί του νοσοκομείου.

«Έχουμε ένα στολίδι νοσοκομείο και είναι δύσκολο να εμπλουτιστεί με επιστημονικό και άλλο προσωπικό διότι δεν μπορεί να παίρνεις 1.500 και 1.700 ευρώ το μήνα και να χρειάζεσαι 800 και 900 ευρώ για ενοίκιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)