to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 21.10.2020

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος κατά Πορτοσάλτε: Η δεύτερη δολοφονία του Ζακ έγινε από εκείνους που μίλησαν για «ληστή» και «πρεζάκι»

Στις αθλιότητες του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε απάντησε με αιχμηρό μήνυμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.


«Η σημερινή τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε που μίλησε για "τοξικοαυτό" που "πήγε να ληστέψει" δείχνει ότι για κάποιους τα δεδομένα έχουν μικρή σημασία. Αυτό που τους νοιάζει είναι η δαιμονοποίηση, η εμπέδωση του "ναι μεν, αλλά", η σχετικοποίηση του απόλυτου: οτι ένας νέος άνθρωπος πέθανε λιντσαρισμένος στο κέντρο της Αθήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως αύριο ο ίδιος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΣΡ όπου και θα του θέσει ζητήματα κακοποιητικού λόγου και κοινωνικού κανιβαλισμού.

Προηγουμένως, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του πως «ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένας τοξικοαυτός διαρρήκτης που μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί (!)» και όχι ένας ανυπεράσπιστος που έτρεχε να γλιτώσει από αυτούς που τον κυνηγούσαν. Ο Πορτοσάλτε δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, το γεγονός ότι τον σκότωσε ο μαγαζάτορας με την ανοχή και τη συνεργασία αστυνομικών είναι προφανώς μια τέτοια μικρή λεπτομέρεια, που δεν είναι άξια λόγου. Η μόνη φράση είναι ότι «έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν», αλλά ακόμα και αυτό αναφέρεται μάλλον στη “ληστεία” και όχι στη δολοφονία του Ζακ. Ενώ το βασικό που φαίνεται να τον στενοχωρεί είναι ότι θα έχουμε πάλι συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις -για τον τοξικοτέτοιο διαρρήκτη.

Αναλυτικά το σχόλιο:

«Ο Ζακ δολοφονήθηκε δύο φορές.

Την πρώτη με το λιντσάρισμα στην Ομόνοια. Τη δεύτερη όμως με την προσπάθεια δολοφονίας της μνήμης του από όλους εκείνους που μίλησαν για "ληστή" και "πρεζάκι".

Το θλιβερό είναι ότι συνεχίζουν.

Η σημερινή τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε που μίλησε για "τοξικοαυτό" που "πήγε να ληστέψει" δείχνει ότι για κάποιους τα δεδομένα έχουν μικρή σημασία. Αυτό που τους νοιάζει είναι η δαιμονοποίηση, η εμπέδωση του "ναι μεν, αλλά", η σχετικοποίηση του απόλυτου: οτι ένας νέος άνθρωπος πέθανε λιντσαρισμένος στο κέντρο της Αθήνας .

Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι ο κύριος Πορτοσάλτε ένιωθε παλαιότερα την ανάγκη να νουθετήσει τον Ηλία Κασιδιάρη, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τα λόγια "πρέπει να βρείτε τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους".

Εδώ όμως δεν είναι απλά θέμα ενός μεμονωμένου σχολιαστή.
Εδώ εχουμε πλέον να κάνουμε με την ευθύνη ενός ολόκληρου σταθμού.

Για την δημόσια λοιπόν ευθύνη σύγκρουσης με τον κακοποιητικό λόγο και με πρακτικές κοινωνικού κανιβαλισμού θα έχω τη χαρά να συζητήσω αύριο στην πρώτη επίσημη συνάντηση μας με τον πρόεδρο του ΕΣΡ.

Γιατί μπορεί η δίκη της Χρυσής Αυγής να οδήγησε στην καταδίκη μιας εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης, για την καταδίκη όμως του κοινωνικού εκφασισμού έχουμε απ΄ ότι φαίνεται πολλή δουλειά μπροστά μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)