to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 25.10.2019

Κοινωνία

Ν. Ηλιόπουλος: Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά απέδειξε την στενή της κομματική σύνδεση με την κυβερνητική πολιτική

«Υπερασπίστηκε με αστεία επιχειρήματα περί "απελευθέρωσης" και "ενηλικίωσης" των ΟΤΑ την συγκεκριμένη ρύθμιση. Μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες θα δώσουμε και θα κερδίσουμε την μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και των θέσεων εργασίας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ειδικότερα, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ανοιχτή Πόλη, Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε:

Χθες το απόγευμα, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης και των σωματείων των εργαζόμενων του δήμου μας, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να συνεδριάσει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο. Θέμα της συνεδρίασης ήταν το α.179 του "αναπτυξιακού". Ένα άρθρο που μετατρέπει τους δήμους σε μεσάζοντες των εργολάβων. Η αντίθεση μας στους εργολάβους στηρίζεται τόσο στην Ελληνική όσο και διεθνή εμπειρία. Δεν ξεχνάμε π.χ. ότι στον Ευαγγελισμό, όταν έφυγε ο εργολάβος της καθαριότητας το νοσοκομείο εξοικονόμησε σχεδόν 1 εκατομμύριο τον χρόνο και ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι μισθοί των εργαζομένων. Μια σειρά από δήμους στην Ευρώπη επαναφέρουν στον δημόσιο έλεγχο υπηρεσίες που είχαν δώσει σε ιδιώτες. Αυτό γιατί αποδείχτηκε ότι η ποιότητα των υπηρεσιών χειροτέρευσε και το κόστος αυξήθηκε.

Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά απέδειξε την στενή της κομματική σύνδεση με την κυβερνητική πολιτική. Υπερασπίστηκε με αστεία επιχειρήματα περί "απελευθέρωσης" και "ενηλικίωσης" των ΟΤΑ την συγκεκριμένη ρύθμιση. Το θετικό είναι ότι κανένας από την δημοτική αρχή δεν τόλμησε να υιοθετήσει τους κυβερνητικούς χαρακτηρισμούς περί "συντεχνίας" και "ελίτ" για τους απεργούς που σήμερα υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και την δουλειά τους. Η χθεσινή διαδικασία απέδειξε ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στον Δήμο Αθηναίων. Μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες θα δώσουμε και θα κερδίσουμε την μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και των θέσεων εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)