to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:22 | 05.07.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Έχουμε κερδίσει την αυτονομία της χώρας εξαιτίας του έργου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μίλησε Στο Κόκκινο


Για όσα κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η χώρα να διαχειριστεί το χρέος της, για τη μείωση της αδήλωτης εργασίας, τη μείωση της ανεργίας, το πλεονασματικό και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και όλα όσα οδήγησαν στην επίτευξη του αποθεματικού για να ανταπεξέλθουμε στις εξωτερικές πιέσεις μίλησε Στο Κόκκινο ο Νάσος Ηλιόπουλος που είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. 

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στον συλλογικό στόχο, στην κρισιμότητα των εθνικών εκλογών και στη δυνατότητα που μας δίνεται να οραματιστούμε την Ελλάδα και παράλληλα μίλησε για την αυτονομία που έχει κερδίσει τώρα η χώρα, για το κυβερνητικό έργο, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα «να έχει καταφέρει έναν ανοιχτό διάδρομο για το χρέος τα επόμενα 15 χρόνια και ένα αποθεματικό που προσεγγίζει τα 34 δισ. ευρώ»  και αυτό σημαίνει ότι «ως χώρα έχουμε τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε εξωτερική πίεση ή οποιαδήποτε προσπάθεια εξωτερικής επιβολής συνταγών που μια εκλεγμένη κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ακολουθήσει ή όπως το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, που για πρώτη φορά έχουμε πλέον ένα βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, πλεονασματικό, με την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών να πληρώνει χαμηλότερους φόρους».

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, όπως εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος, πχ για το Ασφαλιστικό θα οδηγήσει σε μειώσεις στις επικουρικές, στη συνέχεια στις κύριες και σε αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Επισήμανε ότι οι τόνοι της προεκλογικής περιόδου αυτή την εβδομάδα ανέβηκαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει πιο ξεκάθαρη η προγραμματική αντιπαράθεση. Είναι όμως αλήθεια - τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος - ότι η ΝΔ και όχι μόνο αυτή αλλά και τα φιλικά σε αυτή ΜΜΕ,  έκανε ό,τι μπορούσε για να μη γίνει προγραμματικός διάλογος.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)