«Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει δέοντα για την υπόθεση της Siemens, ο Χριστοφοράκος βρίσκεται εκεί ενώ το 2% των ταμείων της Siemens πήγαινε για να λαδώνει κυβερνήσεις και να κλείνουν δουλειές» κατήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης, «η κυβέρνηση κρύβεται, μήπως του κρατάνε; Υπάρχουν ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων που δεν έχουν δοθεί. Γιατί όποιος πέρναγε έξω από το Υπουργείο Άμυνας, έπαιρνε και κάτι; Σε αυτό το πάρτυ είχαν καλεστεί πάρα πολλοί και δεν έχουμε την ακριβή εικόνα».

Ο διευθυντής της Αυγής Ν. Φίλης ανέφερε με τη σειρά του χθες στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Ενικό για το νόμο που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση στη βουλή, με τον οποίο παρέχεται προκαταβολική ασυλία στους δημόσιους λειτουργούς που θα προχωρήσουν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως στη περίπτωση του Ελληνικού».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι εκκολαπτήριο σκανδάλων» σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνία που επιζητεί κάθαρση, η οποία τίθεται ως παλλαϊκό αίτημα. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διέξοδος από την κρίση, εάν δεν υπάρξει συγκεκριμένη διερεύνηση των σκανδάλων που μας οδήγησαν μέχρι εδώ διότι η πολιτική χρεοκοπία έχει στη βάση της και σκάνδαλα, οικονομική χρεοκοπία.

Η κ. Ασημακοπούλου βρήκε εύκολη απάντηση στην πειθήνια ιδεολογική υποστήριξη της Ν.Δ. στους επιχειρηματίες με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και όταν κανένα όφελος οι επενδύσεις που επιδίδονται δεν επιφέρουν για το ελληνικό δημόσιο. «Εμείς είμαστε ιδεολογικά υπέρ» και έκλεισε το θέμα.  

Ο Ν. Φίλης επέμεινε αναφέροντας περιπτώσεις μη Συριζαίων βεβαίως εκπροσώπων της κυβέρνησης και όσα κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει για τα θέματα διαφθοράς στην Ελλάδα. «Ο κ. Ρακιντζής κατήγγειλε τις υποθέσεις διαφθοράς που φτάνουν στην δικαιοσύνη και ένα αόρατο χέρι σταματά τη διερεύνηση, ο κ. Νικολούδης επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την αντιμετώπιση του βρώμικου χρήματος έχει πει ανάλογα πράγματα, όπως και ο κ. Τέντες είπε ότι το θέμα της σύμβασης με τη Siemens δεν προχωράει καθόλου».  Πρόσθεσε ότι αυτά αποτελούν επίσημα στοιχεία και ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα του δικομματισμού και η κυβέρνηση αντί για την καταπολέμησή της, απαγορεύει την τιμωρία.

«Ο Καρατζαφέρης  με πήγε πίσω στην εποχή του φιλάνθρωπου Καραμουρτζούνη, μας είπε ότι έδωσε ένα εκατομμύριο για να συμψηφίσει τι;»  Ο διωκόμενος όπως αρέσκεται να παρουσιάζεται κ. Καρατζαφέρης πήρε ως δώρο, από τη Ν.Δ. πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι! Ο Ν. Φίλης υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι υπόλογος και πρέπει να μιλήσει για τις σχέσεις που υπήρξαν στα εξοπλιστικά. «Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι όταν τον επισκέφθηκε ο κ. Καρατζαφέρης του είπε να παραλάβει τα υποβρύχια και όταν αυτός απάντησε ότι δεν γίνεται έβαλε τους βουλευτές του ΛΑΟΣ τότε και σήμερα της Ν.Δ. να καταθέτουν ερωτήσεις στη βουλή. 23 ερωτήσεις κατέθεσαν οι βουλευτές τότε του ΛΑΟΣ κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης που ήλεγχαν την κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά για τα οποία κατηγορείται σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης, ότι πήρε μίζα. Οι ερωτήσεις του κοινοβουλευτικού ελέγχου αυτού, δεν ήταν καθόλου αθώες… Όταν ρωτάς δηλαδή γιατί κάνεις διακρατικές συμφωνίες και όχι με μεσάζοντες και αντισταθμιστικά οφέλη; Ακόμα και ο κ. Βενιζέλος έχει πει στη Βουλή, ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη είναι το άντρο της μίζας».