to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 03.10.2016

Πολιτική

Ν. Φίλης: Όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 2 το μεσημέρι στα σχολεία (βίντεο)

«Δεν συζητεί η Πολιτεία ζητήματα δικαιωμάτων, ούτε υπάρχουν στην Ελλάδα εσωτερικά σύνορα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας απαντώντας στις ρατσιστικές αντιδράσεις που υπάρχουν σε περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο


 «Όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 2 το μεσημέρι στα σχολεία» δήλωσε στην ΕΡΤ, από το 4ο Γυμνάσιο του Νέου Ηρακλείου, ο υπουργός Παιδείας. «Δεν συζητεί η Πολιτεία ζητήματα δικαιωμάτων, ούτε υπάρχουν στην Ελλάδα εσωτερικά σύνορα» τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας στις αντιδράσεις που υπάρχουν σε περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημείωσε πως η συζήτηση έχει εξαντληθεί, παρέπεμψε στη δήλωσή του στη Βουλή σημειώνοντας ότι την ευθύνη την έχει το υπουργείο Παιδείας και πως θα γίνει συζήτηση για βελτιώσεις στον τρόπο διδασκαλίας, μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς. 

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, ο Ν. Φίλης ανέφερε ότι θα ενισχυθούν τα προγράμματα σχολικού αθλητισμού και οι δραστηριότητες αγωγής υγείας, σημειώνοντας ότι το υπουργείο δίνει προτεραιότητα στη γυμναστική. "Δίνουμε προτεραιότητα στην άθληση και στο μάθημα της φυσικής αγωγής, που αποτελεί όχι απλά μια επέτειο, αλλά υπενθύμιση μιας καλής καθημερινότητας"  ανέφερε ο Νίκος Φίλης, σημειώνοντας:  "Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες από φέτος ώστε να είναι αυτή η δραστηριότητα πιο ουσιαστική, να μην είναι ένα απλώς μάθημα αλλά να είναι μια δραστηριότητα η οποία θα βάλει τα παιδιά σε έναν νέο τρόπο ζωής ,σε μια άσκηση δια βίου". 

Στις πρωτοβουλίες περιλαμβάνονται το μάθημα της κολύμβησης, που εφαρμόζεται από φέτος για τους μαθητές της Γ τάξης των Δημοτικών, η διοργάνωση αγώνων και μαθήματα για την αγωγή της υγείας των παιδιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)