to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 03.05.2019

πηγή: Η Αυγή

Πολιτική

Ν. Φίλης: Η Ν.Δ. υπερτιμά τον Πολάκη και υποτιμά την πολιτική και τη νοημοσύνη μας (βίντεο)

«Κάνετε μία προσωπική βεντέτα αποφεύγοντας την ουσιαστική συζήτηση των πολιτικών αρχηγών» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης απευθυνόμενος στη εκπρόσωπο της Ν.Δ. Ν. Κεραμέως, το πρωί στον ΑΝΤ1.


«Με το πακέτο ελαφρύνσεων, θεσπίζουμε μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα για την αποκατάσταση αδικιών των Μνημονίων». Συνέντευξη του Νίκου Φίλη, Βουλευτή Α’ Αθηνών και Μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» (3/5/2019)

Για τις δηλώσεις Πολάκη και την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει η ΝΔ

Είναι λάθος να επικεντρώνουμε σε ένα θέμα που αφορά ένα πρόσωπο. Οι δηλώσεις Πολάκη ήταν ατυχείς και αδικούν τον ίδιο και την προσφορά του, τη μεγάλη προσφορά, στην ανόρθωση της δημόσιας υγείας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών με ειδικές ανάγκες. Έχει μεγάλο έργο η κυβέρνηση, και ο κ. Πολάκης και ο κ. Ξανθός . Και γι’ αυτό είναι λάθος με την ατυχή αυτή δήλωση του κ. Πολάκη, να υποβαθμίζεται αυτό το έργο.

Ο κύριος Μητσοτάκης υπερτιμά το θέμα των δηλώσεων Πολάκη και υποτιμά την πολιτική και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ασφαλώς πρέπει να γίνει συζήτηση, όχι όμως υπό τη μορφή πολιτικής βεντέτας εναντίον ενός πολιτικού προσώπου, όπως επιδιώκει η ΝΔ. Δεν αφορά τους πολίτες κάτι τέτοιο. Στη Βουλή προφανώς (και είναι θετικό αυτό) η συζήτηση θα επεκταθεί σε όλο το φάσμα των θεμάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης σήμερα.

Δεν θα ψήφιζα εναντίον του Παύλου Πολάκη ,εάν η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον του δεν μετατρεπόταν σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά συλλογικό. Ο Παύλος Πολάκης πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει. Ο τρόπος με τον οποίον θα επανορθώσει αφορά τον ίδιο. Ο κύριος Κυμπουρόπουλος ασφαλώς δεν είναι υπεράνω πολιτικής κριτικής, αλλά πρέπει να σεβόμαστε τους αγώνες των ανθρώπων.

Υπάρχει ένα συνολικό θέμα επιπέδου του πολιτικού διαλόγου. Και ,όπως σωστά είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρέπει να μπαίνουν  «κόκκινες γραμμές» στον δημόσιο διάλογο.

Ας επικεντρώσουμε στην ουσία. Το συνολικό ήθος άσκησης διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό.

Η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ είναι αντιπερισπασμός στην πρόταση του πρωθυπουργού για debate . Είναι φανερό ότι ο κύριος Μητσοτάκης φοβάται την απευθείας αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ελπίζω ότι τελικά θα διεξαχθεί τηλεοπτικός διάλογος μεταξύ των δύο αρχηγών.


Για το έθιμο του σαϊτοπολέμου και τις χτεσινές δηλώσεις του κ.Νίκα

Υπάρχει συνολικό θέμα, σε πολλές περιοχές της χώρας. Το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνον στην Καλαμάτα. Πρέπει να γίνει συζήτηση στις τοπικές κοινωνίες. Δεν πρόκειται για έθιμα που «παράγουν» βίωμα , αλλά για μια «ατραξιόν» βίας.

Επιτρέψτε μου ,όμως, να σημειώσω το εξής : ο κ. Νίκας –που ασφαλώς έχει κι αυτός ευθύνη για ό,τι συνέβη, καθώς ο Δήμος χρηματοδότησε την «άσκηση» του εθίμου- , «εξακοντίζεται» (για να παραμείνουμε στην «ορολογία» του σαϊτοπολέμου) σε υποψήφιο  Περιφερειάρχη. Δηλαδή, επιβραβεύεται. Σας υπενθυμίζω τι πόλεμο είχε υποστεί ο κ. Κορτζίδης από την αντιπολίτευση στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης αλλά και στα ΜΜΕ, όταν είχε συμβεί το δυστύχημα στο λούνα παρκ.


Σχετικά με το χτεσινό αφιέρωμα του ΣΚΑΪ και του Αλέξη Παπαχελά στο Μάτι


Τα στοιχεία της έρευνας του κ. Παπαχελά αποτελούν μέρος της δικογραφίας. Δεν θέλω να σπεύσω να προχωρήσω σε συμπεράσματα. Ας μην παρασυρθούμε σε μια πολιτική τυμβωρυχία και σε μια φτηνή πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα αποκαΐδια και τους νεκρούς.

Η κλιματική αλλαγή και η διαχρονική ανεπάρκεια της Διοίκησης αποτελούν το πλαίσιο του προβλήματος. Απαιτείται συνολική αναδιάρθρωση του συστήματος πολιτικής προστασίας λόγω της κλιματικής αλλάγής, με συμμετοχή και των πολιτών. Η κυβέρνηση προχώρησε σε νέο σύστημα πολιτικής προστασίας. Ασφαλώς υπάρχουν ευθύνες, αλλά πρέπει να κοιτάζουμε και το μέλλον.


Για τις εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με το κοινωνικό πακέτο ελαφρύνσεων και το αφορολόγητο


Σύμφωνα με τις διεθνείς εκτιμήσεις, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στη λήψη κοινωνικών μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα (και όχι ευκαιριακών «παροχών» με εκλογικό ορίζοντα, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ).

Υπάρχει πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού για τη μη μείωση του αφορολόγητου και θα θεσπιστεί με την κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού το φθινόπωρο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)