to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 27.04.2023

Πολιτική

Ν. Δένδιας: Υπαινιγμοί και αμηχανία για Predator και παρακολουθήσεις

Στη συνέντευξή του στην Όλγα Τρέμη, ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι οι ομόλογοί του υπουργοί Εξωτερικών θορυβήθηκαν από την παρακολούθησή του και ζήτησαν εξηγήσεις - Έδωσε τον Σμυρλή για το θέμα της εξαγωγής του παράνομου λογισμικoύ Predator


Με κάθε τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να απεμπλακεί από την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού Predator με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Όλγα Τρέμη και το newsbomb.

Απονενοημένο διάβημα χαρακτήρισε δε το ενδεχόμενο παρακολούθησης του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, το οποίο, όπως είπε, θεωρείται παραβίαση της έννομης τάξης στις μισές χώρες του πλανήντη.

Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την εξαγωγή του Predator, επέρριψε ευθύνες στον πρώην γενικό γραμματέα Γιάννη Σμυρλή, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι έχει αποχωρήσει από τη θέση του.

Αμήχανη ήταν, πάντως, η απάντηση που έδωσε στο γεγονός ότι εδώ και πέντε μήνες δεν έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για την εξαγωγή του Predator, αποδίδοντας την καθυστέρηση στον τρόπο που λειτουργεί η δημόσια διοίκηση στη χώρα μας και υποστηρίζοντας ότι, εάν ζητούσε επιτάχυνση των διαδικασιών, θα θεωρούνταν παρέμβαση.

Ο Νίκος Δένδιας ακόμα και σήμερα εμφανίζεται στις δημόσιες δηλώσεις του να αμφισβητεί ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση υποστηρίζοντας ότι «εγώ δεν μπορώ να αποδεχθώ τη βεβαιότητα ότι υπήρξε κάποιος που παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών μιας χώρας και παραβίασε την έννομη τάξη στις μισές χώρες του πλανήτη».

Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν, πάντως, αποκαλυπτικός για τον συναγερμό και την ενόχληση που προκάλεσε η παρακολούθησή του στους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόνι Μπλίνκεν. «Καθησύχασα τους συνομιλητές μου», ήταν η απάντηση του Νίκου Δένδια.

Τη συνέντευξη σχολίασε με ανάρτησή του και ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Παπαδημούλης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)