to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:28 | 19.09.2023

Διεθνή

Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας που δηλητηριάστηκε στο Μπορντό - Μήνυση από τους γονείς της κατά του εστιατορίου και των νοσοκομείων

Την ασφυξία επιβεβαιώνει ως αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας που δηλητηριάστηκε σε εστιατόριο στο Μπορντό και υπέστη αλλαντίαση, η προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή - Οι γονείς της έχουν καταθέσει μήνυση - Πρόκειται για τη δεύτερη μήνυση μετά την ιατροδικαστική έρευνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή από την εισαγγελία του Μπορντό και εκεί κατατέθηκε και η μήνυση της οικογένειας της Ελληνίδας.


Σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το γαλλικό κανάλι BFMTV, η προσωρινή ιατροδικαστική έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία, εξαιτίας δηλητηρίασης από αλλαντική τοξίνη.

Οπως αναφέρεται, οι τοξικολογικές εξετάσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και ενδέχεται να επιβεβαιώσουν το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Υπενθυμίζεται πως η 32χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο Παρίσι, λίγα 24ωρα αφού δείπνησε μαζί με τον σύζυγο και τον πατέρα της στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» του Μπορντό.

Θύματα τροφιμογενούς αλλαντίασης έπεσαν επίσης και άλλοι ξένοι τουρίστες, ενώ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 15 είναι συνολικά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο.

Συνολικά 11 άτομα νοσηλεύτηκαν, εκ των οποίων τα οκτώ σε νοσοκομεία της Γαλλίας. Εξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.

Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι, οι νοσηλευόμενοι κατάγονται από ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Ιρλανδία, Ελλάδα και Αγγλία.

Με αφορμή το περιστατικό, η εισαγγελία του Μπορντό διεξάγει ποινική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, διάθεση στην αγορά τροφίμων επιβλαβών για την υγεία και πώληση τοξικών τροφίμων.

Η έρευνα ανατέθηκε από κοινού στη δικαστική αστυνομία της Ζιρόντ, στην Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης Περιβαλλοντικών Αδικημάτων και Αδικημάτων Δημόσιας Υγείας (OCLAESP) και στη Διεύθυνση Προστασίας του Πληθυσμού (DDPP).

Μήνυση από τους γονείς της 32χρονης κατά του εστιατορίου και των νοσοκομείων που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό

Οι γονείς της 32χρονης Μαρίας, έχουν καταθέσει μήνυση, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Πρόκειται για τη δεύτερη μήνυση μετά την ιατροδικαστική έρευνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή από την εισαγγελία του Μπορντό και εκεί κατατέθηκε και η μήνυση της οικογένειας της Ελληνίδας.

Οι γονείς της άτυχης κοπέλας θέλουν να εξαντλήσουν οποιαδήποτε δικαστική οδό για να μάθουν τι συνέβη με το παιδί τους. Η έρευνα είναι διπλή. Το πρώτο σκέλος είναι υγειονομικό και αφορά στο εστιατόριο και για το περίφημο δοχείο με τις μολυσμένες σαρδέλες. Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ελληνίδα φαίνεται να πήγε σε τουλάχιστον δύο νοσοκομεία, το ένα στο Μπορντό και το άλλο στο Παρίσι, από όπου πήρε εξιτήριο χωρίς να της διαγνωστεί η αλλαντίαση. Η 32χρονη πέθανε στο σπίτι της στην περιοχή του Παρισιού και ο σύζυγός της εισήχθη στην εντατική και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η 32χρονη πήγε σε νοσοκομείο στο Μπορντό και αμέσως μετά, όταν επέστρεψαν στο Παρίσι, τα συμπτώματα χειροτέρευσαν και πήγε σε ένα δεύτερο νοσοκομείο, πιθανότατα στο Παρίσι, όμως και από εκεί πήρε εξιτήριο γιατί όπως είπαν οι γιατροί δεν παρουσίαζε τα τυπικά συμπτώματα της αλλαντίασης.

Με πληροφορίες από BFMTV

tags: Γαλλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)