to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 30.06.2014

πηγή: e-go.gr

Πολιτισμός

Μπόμπι Γουόμακ: Τα τραγούδια που θα τον θυμόμαστε

Ο αγαπημένος τραγουδιστής και μουσικός δεν είναι πια στη ζωή


Ο Μπόμπι Γούομακ (Bobby Womack) είναι από τις περιπτώσεις των καλλιτεχνών που από το πρώτο λεπτό που θα ξεκινήσει να τραγουδάει σ' έχει μαγνητίσει πάνω του χωρίς να το καταλάβεις. Είτε στις συνεργασίες του με σύγχρονους μουσικούς όπως Ντίμον Άλμπαρν (Damon Albarn) είτε τον ακούς στα παλιά του soul κομμάτια, είναι παντα συγκινητικός, η φωνή του σε διαπερνάει και μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του δεν σταμάτησε να πειραματίζεται με διαφορετικά πράγματα.

«Ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσεις είναι να είσαι ελεύθερος. Αυτό πρέπει να κάνεις για να μείνεις σ' αυτό το χώρο. Πρέπει να σ' εξιτάρει αυτό που κάνεις» είχε πει πρόσφατα σε μία συνέντευξη του και το τηρούσε πάντα όλα αυτές τις 6 δεκαετίες καριέρας. Γεννημένος στο Κλίβελαντ το 1944, ήταν το τρίτο παιδί μιας φτωχής οικογένειας και ξεκίνησε τη μουσική του πορεία φτιάχνοντας με τα αδέρφια του τους Womack Brothers που αργότερα ονομάστηκαν The Valentinos.

Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Γουίλσον Πίκετ (Wilson Pickett), Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Franklin) Ρέι Τσαρλς (Ray Charles), Rolling Stones, Σαμ Κουκ (Sam Cooke) που ήταν κι ο μέντορας του και τον προσέλαβε ως κιθαρίστα στη μπάντα του και τα 70's ήταν χρυσή εποχή του και κυκλοφόρησε 28 άλμπουμ.

Έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια ύστερα από αρκετές περιπέτειες με την υγεία του τα τελευταία δύο χρόνια αλλά θα μείνει για πολύ περισσότερο καιρό στα ηχεία μας. Ένα κλικ παρακάτω είναι μερικά από τα κομμάτια του που δε θα βαρεθούμε ποτέ και σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα που αφήσαμε απ' έξω.

 

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)