to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:31 | 12.12.2017

Πολιτική

Α. Μπαλωμενάκης: Σκάνδαλο γιγαντιαίων διαστάσεων το ξεπούλημα του Ντυνάν

«Κύριο χαρακτηριστικό είναι η απροθυμία των μαρτύρων να συνεισφέρουν και η – απέλπιδα – προσπάθεια της ΝΔ, κυρίως, να παρεμποδίσει να ακούγονται πράγματα που θα εκθέτουν την περίοδο διακυβέρνησής της είτε αυτοτελώς είτε συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ»


Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία μιλάει Στο Χωνί και σχολιάζει όσα έχει αποκομίσει έως τώρα η Επιτροπή.

Αναλυτικά: «Δύο από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας έχει ως τώρα εξετάσει η Εξεταστική Επιτροπή. Το ένα (πώληση του Ντυνάν σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι γιγαντιαίων διαστάσεων και το άλλο (αρθροσκοπήσεις) μικρότερης μεν έκτασης αλλά πολύ χαρακτηριστικό για τον τρόπο που υπεύθυνοι πολιτικοί ταγοί αντιμετώπιζαν το Δημόσιο, ως μέσο δικού τους μη νόμιμου πλουτισμού.

Στο πρώτο θέμα που αναδείξαμε η μεθόδευση να αφεθεί σε χρεοκοπία, αρχικά και να ξεπουληθεί σε εξευτελιστική τιμή στη συνέχεια, ήταν εξ αρχής προφανής. Μια σειρά πράξεις και παραλείψεις, καθόλου αθώες, οδήγησαν ένα άλλοτε κραταιό νοσηλευτικό Ίδρυμα σε ιδιωτικά χέρια αντί, κυριολεκτικά, πινακίου φακής.

Στο θέμα των αρθροσκοπήσεων αποκαλύφθηκαν αισχρές μεθοδεύσεις, όλες (κατά σύμπτωση;) με πρωταγωνιστές στελέχη κυβερνητικά και διοικητικά σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου συστήματος υγείας: έννοιες αυτονόητες κατά τα άλλα, ποδοπατήθηκαν προκειμένου να διαστραφεί η έννοια του ΚΕΝ (Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο) και να ιδιοποιηθούν παράνομα συγκεκριμένα πρόσωπα εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ.

Το τρίτο θέμα (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει την ιδιομορφία ότι οι βαριές (πράγματι) διαρπαγές και η επί σκοπώ καταλήστευση δημοσίου χρήματος έχουν ήδη αποδειχθεί. Απομένει η αναζήτηση πολιτικών ευθυνών σε παράνομες πράξεις.

Ο όγκος είναι, πράγματι, μεγάλος. Μεγάλος είναι και ο ζήλος πολλών από τα μέλη της Επιτροπής.

Κύριο χαρακτηριστικό ωστόσο είναι η απροθυμία των μαρτύρων να συνεισφέρουν και η – απέλπιδα – προσπάθεια της ΝΔ, κυρίως, να παρεμποδίσει να ακούγονται πράγματα που θα εκθέτουν την περίοδο διακυβέρνησής της είτε αυτοτελώς είτε συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε βαθιά πεποίθηση ότι η συγκομιδή θα εμπλουτιστεί στα άλλα δύο προγραμματισμένα θέματα, το φάρμακο, γενικά και την υπόθεση Novartis, που αφήσαμε τελευταία και ότι το πόρισμά μας θα είναι ντοκουμέντο – συνεισφορά στον αγώνα για διαφάνεια και τιμωρίας των σκανδάλων – μικρών και μεγάλων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)