to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:48 | 14.06.2014

Αθλητισμός

Μουντιάλ: Θρίαμβος για την Ολλανδία, σήμερα ο πρώτος αγώνας της Εθνικής Ελλάδος

«Ιπτάμενοι» οι Ολλανδοί, 5-1 την Ισπανία - Ελλάδα εναντίον Κολομβίας σήμερα, για την 1η αγωνιστική του γ' ομίλου


Η «εκδίκηση» της Ολλανδίας για την ήττα της στον τελικό του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής από την Ισπανία ήρθε με τον πιο «βάναυσο» τρόπο. Οι «οράνιε» διέλυσαν τους κατόχους του τροπαίου στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ με 5-1, στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, πραγματοποιώντας ένα ονειρεμένο ξεκίνημα. Δύο γκολ πέτυχαν οι Φαν Πέρσι (44΄, 72΄) και Ρόμπεν (53΄, 80΄), ενώ ο Φράι στο 64΄ είχε κάνει το 3-1. Οι «φούριας ρόχας» προηγήθηκαν με το πέναλτι-φάντασμα του Τσάμπι Αλόνσο στο 27΄.

Η Χιλή επικράτησε με 3-1 της Αυστραλίας στην "Arena Pentanal", στο πλαίσιο της αγωνιστικής του Β' Ομίλου. Το σκορ για τη Χιλή άνοιξαν οι Σάντσεζ (12'), Βαλδίβια (14') και Μποσεζούρ (93'), ενώ από την πλευρά των Αυστραλών τη διαφορά μείωσε ο Κέιχελ στο 35'. 

Nωρίτερα το Μεξικό επικράτησε με 1-0 του Καμερούν σε αγώνα, επίσης, για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας στο στάδιο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ορίμπε Περάλτα στο 61΄. 

Ελλάδα - Κολομβία στις 7 ώρα Ελλάδος

Ο Φ. Σάντος δείχνει να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στους 11 με τους οποίους θα ξεκινήσει τον αγώνα, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, με τους Τοροσίδη και Χολέμπας να είναι οι πλάγιοι μπακ και οι Παπασταθόπουλος-Μανωλάς οι κεντρικοί. Κάποιες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Μόρας για να ξεκινήσει αντί του στόπερ του Ολυμπιακού. Για την τριάδα των χαφ οι Μανιάτης, Κατσουράνης και Κονέ φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», γεγονός που σημαίνει πως μένει στον πάγκο ο Καραγκούνης. Όσο για την επίθεση, λογικά ο Γκέκας θα είναι εκείνος που θα ξεκινήσει στην κορυφή αντί του Μήτρογλου, με τους Σαλπιγγίδη και Σαμαρά να βρίσκονται στα πλάγια. 

Οι έντεκα της Κολομβίας λογικά θα είναι οι Οσπίνα, Ζουνίγκα, Γέπες, Βαλντές, Αρμέρο, Σάντσες, Αγκιλάρ, Κουαδράδο, Ροντρίγκεζ, Μπάκα, Γκουτιέρες. 

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Estadio Mineiraro» του Μπέλο Οριζόντε, ενώ το άλλο ματς του Γ’ ομίλου (Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία) πραγματοποιείται στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας στο Ρεσίφε.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)