to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 27.03.2013

Κοινωνία

Μόναχο: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων στο Ελληνικό Προξενείο

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε αντιπροσωπία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στο Μόναχο για την υποβάθμιση και το κλείσιμο των σχολείων που φέρνει ο νόμος για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και οδηγεί χιλιάδες μετανάστες και τα παιδιά τους σε αδιέξοδο, στο ελληνικό προξενείο της πόλης.


Με αφορμή το κάλεσμα της πρόξενου προς τους Έλληνες της πόλης για να γιορτάσουν μαζί την επέτειο της επανάστασης του 1821, ο σύλλογος γονέων αποφάσισε στην γενική του συνέλευση να παρέμβει στην πρόξενο σήμερα στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, ζητώντας της να μεταφέρει τα αιτήματα των γονέων στο υπουργείο παιδείας και στην τρικομματική κυβέρνηση.

Στο πλευρό των γονέων βρέθηκε  αντιπροσωπία της ΚΟΒ Μονάχου του ΚΚΕ η οποία στην παρέμβαση της τόνισε οτι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα τους και οτι υπερασπίζεται και παλεύει για ένα ενιαίο, δηµόσιο, αποκλειστικά δωρεάν εκπαιδευτικό σύστηµα της Γερµανίας χωρίς καµία κατηγοριοποίηση, χωρίς καµία επιχειρηµατική δράση και χωρίς ταξικούς φραγµούς.

Κάλεσε τους γονείς να βγάλουν συμπεράσματα απο τους αγώνες τους μέχρι σήμερα, οτι χωρίς αυτούς τους αγώνες όντως  τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, όμως βλέπουμε οτι  ακόμα και αν έχουν καταφέρει να κρατήσουν κάτι κινδυνεύουν να τα χάσουν και αυτά, αφού η πολιτική που ακολουθείτε είναι αντιλαϊκή και οχι για το συμφέρον το δικό τους και των παιδιών τους.

Κάλεσε τους γονείς, τους καθηγητές και τους µαθητές σε αγώνα ούτως ώστε να µείνει ο αντιδραστικός νόµος στα χαρτιά.

Επίσης κατέθεσε στην πρόξενο την ανακοίνωση/κάλεσμα  αγώνα της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, άνεργους. γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, για να καλυφθούν  έστω και τώρα, όλα τα κενά στο ωρολόγιο πρόγραµµα, όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό µε νέες αποσπάσεις και νέες προσλήψεις.

Να δοθεί το δικαίωµα στους µαθητές της Γ΄ Λυκείου να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, να µην κλείσει ούτε ένα σχολείο, να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηµατοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισµό.

Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε βιβλία, υποδοµές, αναλώσιµα. Να λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία και τα τµήµατα ελληνικής γλώσσα που οδηγήθηκαν πέρσι στο κλείσιµο.

Να καταβάλλεται το επιµίσθιο κανονικά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, για όσα χρόνια παραµένουν αποσπασµένοι στο εξωτερικό.

Τέλος η αντιπροσωπία του ΚΚΕ κάλεσε σε οργανωµένο και αποφασιστικό αγώνα, προκειµένου τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά σχέδια να συναντήσουν καθολική απόρριψη και να αποσυρθούν και τόνισε παράλληλα στους γονείς οτι δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες οτι θα βρούνε ανταπόκριση στα όποια δίκαια αιτήματά τους, αν δεν αγωνιστούν παράλληλα για την ανατροπή αυτού του συστήματος που γεννάει, αναπαράγει και διαιωνίζει τα προβλήματά τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)