to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 23.10.2013

Κοινωνία

Μήνυση κατά Κυριαζή από τους διοικητικούς υπαλλήλους

Μήνυση κατέθεσαν κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιου Κυριαζή και κατά της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Προσωπικού ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, κυρίας Γεωργίας Κουρούπη, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, κατηγορώντας τους για παράβαση καθήκοντος.


Στην μήνυσή τους αναφέρονται στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν 1.349 οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικού προσωπικού, σε οκτώ από τα 36 ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, από τους οποίους οι 498 είναι στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου αναφέρουν ότι δεν έλαβαν ποτέ την έκθεση αξιολόγησης στην οποία αναφέρονται τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι υπάλληλοι αυτοί. Αναφέρουν ακόμη ότι η μη παράδοση του σχετικού εγγράφου συνιστά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Επιπλέον κατηγορούν τον κ. Κυριαζή ότι έδειξε μεροληψία σε βάρος του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξαίρεσε από την διαθεσιμότητα το δικό του πανεπιστήμιο, που είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Σχετικά με το θέμα αυτό, τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιά, εξέφρασαν σήμερα την «πικρία» τους για «τα δημόσια σχόλια και επιθέσεις πολιτικών και εκπαιδευτικών φορέων που κάνουν λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση του Ιδρύματος» επειδή δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα  διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστηµίου Πειραιώς, επισημαίνει ότι:

- Είναι τουλάχιστον λυπηρό το γεγονός ότι ορισμένοι στρέφονται κατά του πανεπιστηµίου Πειραιώς για δήθεν µεροληπτική αντιµετώπισή του από το αρµόδιο  υπουργείο, παρουσιάζοντας διαστρεβλωµένα στοιχεία µε στόχο να δηµιουργήσουν  εσφαλµένες εντυπώσεις στην κοινή γνώµη και να προκαλέσουν έτσι αρνητικό κλίµα.

- Παραθέτοντας τα πραγµατικά στοιχεία προκειµένου να απεικονισθεί µε  σαφήνεια η ισχύουσα κατάσταση επισηµαίνεται ότι στο πανεπιστήµιο Πειραιώς  σήµερα υπηρετούν 107 διοικητικοί υπάλληλοι (µόνιµοι και ΙΔΑΧ), οι οποίοι  εξυπηρετούν 179 µέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, 9 ακαδηµαϊκά τµήµατα µε 15522 προπτυχιακούς φοιτητές και 19 προγράµµατα µεταπτυχιακών σπουδών µε 7872 φοιτητές.

Η Σύγκλητος, «κρίνοντας την ανωτέρω στάση ως απόπειρα παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του προσωπικού του Πανεπιστημίου να φέρει εις πέρας, σε αντικειμενικά αντίξοες συνθήκες, το τιτάνιο έργο της εύρυθμης λειτουργίας αυτού,  παραπέµπει όσους υιοθετούν το ρόλο του κατηγόρου σε απλή ανάγνωση των στοιχείων που δόθηκαν από τα πανεπιστήµια και καταγγέλλει κάθε πρακτική που στρέφεται κατά του Πανεπιστηµίου Πειραιώς, απ' όπου κι αν προέρχεται».

Πηγή: tovima.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)