to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:29 | 04.05.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Μήνυμα ανατροπής με διάρκεια

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται καθημερινά. Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις του.


Είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που πραγματοποιεί πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογές. Τόλμησε ανοιχτές συγκεντρώσεις στις κεντρικές πλατείες της χώρας, όταν τα κόμματα των μνημονιακών συνεταίρων κρύφτηκαν σε κλειστά γήπεδα και απόμερους χώρους. Τόλμησε να στήσει σε κάθε πλατεία προεκλογικό περίπτερο.Επί δύο χρόνια, σεβάστηκε τον λαό, κι ο λαός αναγνώρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα από τα πολλά κόμματα.


Τη δυναμική αυτή επιβεβαιώνει η πρωτόγνωρης έκτασης διακίνηση ψηφοδελτίων. Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοδέλτια διακινούνται από τα προεκλογικά περίπτερα. Χιλιάδες πολίτες, από διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, πλησιάζουν για πρώτη φορά την Αριστερά, επιβεβαιώνοντας το μήνυμα ανατροπής που θα έρθει την Κυριακή. Τα επιτελεία του συστήματος έχουν λάβει αυτό το μήνυμα. Έχουν αντιληφθεί ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η έσχατη κινδυνολογία με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει εναντίον τους ως μπούμερανγκ. Όπως και τον Οκτώβριο, όπως και πέρυσι το καλοκαίρι στο Σύνταγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητεί απλώς ψήφο τιμωρίας, αλλά ψήφο εντολής για άλλη πορεία της χώρας. Την Κυριακή αναμετράται ο ΣΥΡΙΖΑ με το μνημονιακό κατεστημένο. Ήδη, τα μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης έχουν ανακαλύψει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Η σπουδαιότερη, όμως, αναμέτρηση είναι εκείνη των πολιτών για τη ζωή τους. Ο λαός αναζητεί πολιτική προοπτική και στρέφεται προς τα αριστερά. Την επομένη των εκλογών, ανάλογα με την ωριμότητα όλων των αριστερών δυνάμεων, θα διαπιστώσουμε σε ποιαν έκταση και με πόση σταθερότητα οικοδομείται αυτή η σχέση λαού-Αριστεράς. 


Η ψήφος την Κυριακή έχει δυναμική, είναι αφετηρία απρόβλεπτων ανακατατάξεων, που θα πυροδοτήσουν ανατροπές ακόμη και σε ό,τι απομείνει μετεκλογικά στον χώρο του μνημονιακού δικομματισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)