to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 08.12.2014

Διεθνή

Έξι τραυματίες σε διαδήλωση κατά της λιτότητας έξω από τη Σκάλα του Μιλάνου (βίντεο - φωτ.)

Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Μιλάνο, λίγο πριν από την πρεμιέρα των παραστάσεων του Θεάτρου «Αλλα Σκάλα», με το Φιντέλιο του Μπετόβεν - Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί σύμφωνα με την Corriere della Sera


Παράλληλα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση Rai, τραυματίσθηκε στο μάτι και ένας αστυνομικός.

Στην πλατεία έξω από το διεθνούς φήμης θέατρο, αλλά και στους γύρω δρόμους διαδήλωσαν περίπου διακόσιοι άνεργοι και άστεγοι με συνθήματα κατά της λιτότητας. Παρά τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί σε όλη την περιοχή, οι διαδηλωτές ήρθαν, τελικά, σε επαφή με τους αστυνομικούς. Οι μεν προχώρησαν σε ρίψη αυγών και καπνογόνων, οι δε έκαναν χρήση γκλόμπ με τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, τραυματίσθηκαν δύο διαδηλωτές.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία προχώρησε και στην κατάσχεση μιας βόμβας μολότοφ. Τα κύρια συνθήματα που φώναξαν έως τώρα οι διαδηλωτές, ήταν κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Ρέντσι (με αναφορά, ιδίως, στην μεταρρύθμιση του εργασιακού) αλλά και στην υποχρεωτική εκκένωση ακινήτων που έχουν καταληφθεί από άστεγους και μετανάστες σε περιφερειακές συνοικίες του Μιλάνου.

A demonstrator holds a placard during a protest in front of La Scala opera house on the first day of opera season in downtown Milan December 7, 2014 (Reuters / Alessandro Garofalo)

View image on Twitter

Members of the Carabinieri stand in front of La Scala opera house on the first day of opera season in downtown Milan December 7, 2014 (Reuters / Alessandro Garofalo)

tags: Μιλάνο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)