to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:29 | 14.09.2013

Πολιτισμός

Μια συναυλία για την «Κλίμακα»

Γνωστοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στην συναυλία στήριξης για τους άστεγους


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η συναυλία αλληλεγγύης προς τους άστεγους που διοργανώνει η οργάνωση «Κλίμακα». Το Σάββατο, 14 Σεπτέμβρη στο Bolivar Beach Bar στον Άλιμο, δίνουν ραντεβού οι καλλιτέχνες Μπάμπης Στόκας,Oρφέας Περίδης, τα συγκροτήματα Κίτρινα Ποδήλατα και Flush Royale, καθώς και γνωστοί djs από τους μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς Red, Pepper και Μελωδία, κάνοντας πράξη την αλληλεγγύη απέναντι στους άστεγους συμπολίτες μας.
 
«Σε μια τόσο δύσκολη εποχή οικονομικής εξαθλίωσης όταν τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο, αυτό που δεν πρέπει να χάσουμε είναι το σεβασμό και την έννοια μας για το διπλανό. Όλοι πρέπει να στηρίζουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, γι' αυτό θα είμαι εκεί, στο Bolivar, τιμώντας αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία συμπαράστασης για την Κλίμακα και για αυτούς που τόσο την έχουν ανάγκη. Γιατί σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος ακόμα κι αν όλα γύρω σου δείχνουν να γκρεμίζονται» λέει ο Μπάμπης Στόκας.
 
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη της Κλίμακας, η οποία ήταν από τις πρώτες οργανώσεις στη χώρα που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα των άστεγων. «Οι άστεγοι στη χώρας μας υπολογίζονται σήμερα περίπου στις 20.000» λέει η κυρία Άντα Αλαμάνου, συντονίστρια του προγράμματος στήριξης. «Ο αριθμός αυτός είναι ανεπίσημος, καθώς ποτέ καμία κρατική αρχή δεν έχει ασχοληθεί με την καταγραφή και την ανάλυση του φαινομένου. Ούτε υπάρχει κάποιο εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος παρά το γεγονός πως έχει ενταθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Αυτό που ευτυχώς υπάρχει είναι περισσότερη αλληλεγγύη και διάθεση από ανθρώπους να ενημερωθούν για το πρόβλημα και να βοηθήσουν» καταλήγει.
 
Bolivar Beach Bar
Ακτή του Ήλιου
Άλιμος
Τηλ.: 697 0367 684
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο: 5 ευρώ
 
Τι είναι το πρόγραμμα στήριξης αστέγων
 
Το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της Οργάνωσης «Κλίμακα» είναι μια πρωτοβουλία του φορέα, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές και εθελοντική προσφορά. Λειτουργεί από το 2001 παρέχοντας πολύπλευρη υποστήριξη σε αστέγους, καθώς και σε άτομα ή/και οικογένειες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος λειτουργεί το Κέντρο Στήριξης Αστέγων και ο Ξενώνας φιλοξενίας Αστέγων ενώ παράλληλη και συμπληρωματική δράση είναι το Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού στο οποίο απασχολούνται (με μηνιαίο εισόδημα και κοινωνική ασφάλιση) φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Αστέγων.
 
Διαβάστε περισσότερα:
 
 
 
Πηγή: tovima.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)