to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:42 | 06.03.2016

Πολιτισμός

"Μετέωρο Βήμα" για τους πρόσφυγες, στη μνήμη του Γ. Καλαϊτζή

Έκθεση 28 Ελλήνων σκιτσογράφων εμπνευσμένη από το δράμα των προσφύγων και αφιερωμένη στη μνήμη του Γ. Καλαϊτζή


Εμπνευσμένη από το δράμα των προσφύγων και αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Καλαϊτζή, εγκαινιάζεται μεθαύριο Δευτέρα 7 Μαρτίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου Ρόδου (Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης) η Έκθεση 28 Ελλήνων σκιτσογράφων με τίτλο "Μετέωρο Βήμα".

Οι σκιτσογράφοι, καθένας με τα εκφραστικά του μέσα και την ιδιαιτερότητα της ματιάς του, μεταφράζουν σε κριτική εικόνα τον πόνο, την οργή, την πίκρα, την υποκρισία, την ενοχή και υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων.

«Ενδέχεται λίγα σκίτσα να μην μπορούν να γκρεμίσουν την άδικη τάξη του κόσμου αυτού. Όμως, μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να συνεννοούνται πιο εύκολα και να επισημαίνουν τις πηγές των δεινών τους».

Η έκθεση, που θα περιοδεύσει σε νησιά του Αιγαίου, θα έρθει στην Αθήνα και θα καταλήξει στις Βρυξέλλες, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.

Εκτός από έργα του Γιάννη Καλαϊτζή στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι σκιτσογράφοι: Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis - Γιάννης Δράκος, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Έφη Ξένου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)