to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:12 | 20.05.2020

Κοινωνία

Μετά την απεργία πείνας: Δεκτό το αίτημα του Αμπού Αρά Χαρούν

Ο φοιτητής κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών Αμπού Αρά Χαρούν, σταμάτησε την απεργία πείνας καθώς η διεύθυνση της φυλακής έκανε δεκτό το αίτημά του


Το καλό νέο μεταφέρει το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, ο οποίος χθες (Τρίτη 19/5/20) γνωστοποίησε την απεργία πείνας του Αμπού Αρά Χαρούν ο οποίος κρατείται στις στις φυλακές Γρεβενών και διεκδικούσε (όπως και ο Β. Δημάκης) το αυτονόητο, να του δοθεί χώρος και χρόνος για τις σπουδές του.

Σύμφωνα με τον Π. Λάμπρου, η καλή είδηση συνοδεύτηκε, όμως, με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αφού γνωστοποιεί τη λήξη της απεργίας πείνας, υποστηρίζει ότι το στέλεχος το ΣΥΡΙΖΑ είπε χυες τη "μισή" αλήθεια. Για να αποδείξει ότι έτσι είναι αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι η φυλακή δεν γνώριζε το αίτημα του Αμπού και πως μόλις το πληροφορήθηκε τον κάλεσε σε ακρόαση και το θέμα λύθηκε αμέσως.

«Μπράβο, λοιπόν, που το θέμα λύθηκε χωρίς να κινδυνέψει ο άνθρωπος -εμάς αυτό μας ενδιαφέρει-, αλλά το υπουργείο δεν λέει την αλήθεια», σχολιάζει ο Π. Λάμπρου και εξηγεί:

«Και δεν λέει την αλήθεια καθώς υπάρχει έγγραφο της σχολής που φοιτά ο Αμπού Αρά Χαρούν με ημερομηνία 30 Απριλίου. Με την επιστολή αυτή ενημερώνεται η διεύθυνση της φυλακής απολύτως. Να έκανε και δύο ημέρες να φτάσει η επιστολή; Να έκανε τρεις, τέσσερις, πέντε; Πάμε στις 5 Μαϊου. Δεν θέλετε στις 5; Να πάμε στις 6; Άντε και στις 7. Στις 18 αρχίζει την απεργία πείνας... Τι ακριβώς δεν ήξερε, λοιπόν, η διεύθυνση της φυλακής Γρεβενών; Ασφαλώς δεν γνώριζε ότι το θέμα θα γνωστοποιηθεί και ότι υπήρχε η πιθανότητα να πάρει παρόμοιες διαστάσεις με αυτή του Βασίλη Δημάκη. Αυτό, ναι.

Ελάχιστη σημασία έχει αν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ασχολήθηκε με την... αφεντιά μου. Σημασία έχει ότι το ζήτημα μάλλον λύθηκε και λέω μάλλον καθώς τις επόμενες ημέρες ο συγκεκριμένος κρατούμενος θα χρειαστεί να πάρει εκπαιδευτικές άδειες για να συμμετάσχει στα εργαστήρια, όπως εύλογα ζητάει η σχολή του. Για να δούμε....
Α και μια απλή, απλούστατη επισήμανση και ερώτηση. Η σχολή του Αμπού είναι στην Πελοπόννησο και ο ίδιος είναι κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών. Γιατί ο Αμπού κρατείται σε μια τόσο απομακρυσμένη, από τη σχολή του, φυλακή; Ε;;; Για πείτε κυρία Νικολάου;

Υγ: Μαθαίνω, λέω μαθαίνω, ότι μέχρι αυτή την ώρα ο Βασίλης Δημάκης δεν έχει συμμετάσχει σε εξ αποστάσεως μάθημα. Τη"μισή" αλήθεια λέω πάλι κύριοι και κυρίες του υπουργείου;».

***

Θυμίζουμε τη χθεσινή ανάρτηση του Πάνου Λαμπρου, αυτή για την οποία κατηγορήθηκε ότι λέει τη «μισή αλήθεια»:

Αυτή τη φορά για τον Αμπού...

Όχι, αυτή τη φορά δεν πρόκειται για τον Βασίλη Δημάκη. Το όνομά του είναι Αμπού Αρά Χαρούν και είναι κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών. Κατάφερε και αυτός να περάσει σε πανεπιστημιακή σχολή (πληροφορική), να έχει εξαιρετικές επιδόσεις παρά τις αντίξοες συνθήκες και να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετώπισε και ο Βασίλης Δημάκης.
Από χθες, όπως ο ίδιος δήλωσε, βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο, να του δοθεί χώρος και χρόνος για τις σπουδές του.
Δεν λέγεται Βασίλης ή Νίκος. Λέγεται Αμπού. Είναι φοιτητής, αλλά είναι και κρατούμενος. Ε και;
Η Πολιτεία, με δική της βούληση, με δική της ευθύνη νομοθέτησε τη δυνατότητα στους κρατούμενους να σπουδάζουν. Και έπραξε σωστά, πολύ σωστά. Αφού όμως το έπραξε, με ένα συστηματικό τρόπο θέτει εμπόδια, σχεδόν ακυρώνει αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία, που μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει. Και θέτει εμπόδια γιατί στην ουσία δεν το πιστεύει, δεν το θέλει. Γιατί στον πυρήνα της λογικής της, είναι η τιμωρία, η ψυχολογική εξόντωση, η απαξίωση.
............
Να σταθούμε στον Αμπού, όπως σταθήκαμε στον Βασίλη Δημάκη. Γιατί το ζητούμενο είναι το δικαίωμα στην εκπαίδευση και η επανένταξη με τους πιο δημιουργικούς και στέρεους όρους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)