to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 13.03.2015

Πολιτική

Μετά τις συνεχείς προκλήσεις Σόιμπλε: Δεν υπάρχει προσωπική έχθρα με την Ελλάδα, λέει ο εκπρόσωπος της Μέρκελ

“Θέλουμε να είμαστε καλοί φίλοι και καλοί εταίροι με την Ελλάδα”, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ


“Θέλουμε να είμαστε καλοί φίλοι και καλοί εταίροι με την Ελλάδα”, είπε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ την Παρασκευή στο Βερολίνο. “Δεν διακρίνω κάποια προσωπική έχθρα ούτε βλέπω το θέμα του ελληνικού χρέους ως ένα γερμανο-ελληνικό διμερές θέμα. Πρόκειται για ένα ευρωπαικό ζήτημα το οποίο λαμβάνει χώρα στο Eurogroup”.

Παράλληλα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου οικονομικών: «Κάνουμε προσπάθεια να ισχυροποιήσουμε την ευρωζώνη και να τη διατηρήσουμε όπως είναι». Ο Β. Σόιμπλε είπε ξεκάθαρα  στη Βιέννη την Πέμπτη, ότι θεωρεί ότι το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας μπορεί να λυθεί και δεν θεωρεί την Ελλάδα ως μια ανέλπιδη περίπτωση.    

Πληροφορίες: The Guardian

«Οι σχέσεις με τον Βαρουφάκη καλύτερες από όσο νομίζει κανείς»


Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ είχε χαρακτηρίσει στη Deutsche Welle «απόλυτα λανθασμένα» δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Β.Σόιμπλε αποκάλεσε τον έλληνα ομόλογό του «ανόητα αφελή».

Παραθέτοντας την ακριβή διατύπωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην επίμαχη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, ότι δεν θεωρεί τον Γ. Βαρουφάκη αφελή σε θέματα επικοινωνίας. 

Δίνοντας το στίγμα της όλης συνέντευξης στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικού την χαρακτήρισε ως «κλασικό παράδειγμα συνεντεύξεων που δίνει ο Β. Σόιμπλε και όπου μιλάει με πολύ χιούμορ». 

Σε ερώτηση για τη σχέση μεταξύ των δύο υπουργών, ο εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως υπάρχει «σειρά ζητημάτων» για τα οποία υπάρχουν διαφορές, σημειώνοντας όμως πως «αυτό δεν επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους και την εκτίμηση που τρέφει ο Β. Σόιμπλε για τον έλληνα συνάδελφό του». «Δεν κάθεσαι να μιλήσεις τόση ώρα με κάποιον τον οποίο δεν εκτιμάς» σημείωσε.

Οι σχέσεις των δύο υπουργών «είναι καλύτερες από όσο νομίζει κανείς», είπε χαρακτηριστικά.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)