to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:13 | 21.01.2016

Οικονομία

Mετά τη «μαύρη» Τετάρτη: Απώλειες και σήμερα σε Τόκιο & Σαγκάη καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί

Διεθνείς οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η άσχημη παγκόσμια οικονονομική κατάσταση που παρατηρείται τους τελευταίους δύο μήνες είναι πολύ πιθανό όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να επιδεινωθεί, θεωρώντας οτι η πρόσφατη μεγάλη αναταραχή σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια προεξοφλεί μια ακόμα εντονότερη μελλοντική ύφεση.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ:

Οι πωλητές έπαιρναν το πάνω χέρι στην Ασία μετά την εκ νέου οπισθοχώρηση της τιμής του πετρελαίου καθώς τα χρηματιστήρια πλησίαζαν προς το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης. Ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 2,43% στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία και ο δείκτης Hang Seng στο Χόνγκ Κόνγκ κινούνται σε θετικό έδαφος, εμφανίζοντας κέρδη 0,46% και 0,735 αντίστοιχα. Αντίθετα, ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Shanghai έχανε 2,105.

Οι επενδυτές έδωσαν ώθηση στις μετοχές στην αρχή της συνεδρίασης της Πέμπτης στην Ασία, ενθαρρυμένοι από τις χαμηλότερες αποτιμήσεις μετά την μεγάλη πτώση τους και την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου.

Ομως, η τιμή του πετρελαίου γύρισε σε αρνητικό έδαφος, αποθαρρύνοντας τους αγοραστές. Η τιμή του μπρέντ κινείτο κοντά στα 27,65 δολάρια, υποχωρώντας 0,66% στις 8:47 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Θυμίζουμε ότι με σημαντικές απώλειες έκλεισαν χθες τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ακολουθώντας τις απώλειες των αμερικανικών και ασιατικών χρηματιστηριακών αγορών, καθώς η ανελέητη υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, όπως και η ανησυχία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, επηρεάζουν σημαντικά το κλίμα σε όλες τις αγορές. Διεθνείς οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η άσχημη παγκόσμια οικονονομική κατάσταση που παρατηρείται τους τελευταίους δύο μήνες είναι πολύ πιθανό όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να επιδεινωθεί, θεωρώντας οτι η πρόσφατη μεγάλη αναταραχή σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια προεξοφλεί μια ακόμα εντονότερη μελλοντική ύφεση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)