to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 05.01.2015

Κοινωνία

ΜΕΤΑ: Οι απολυμένοι των διοδίων Ακτίου έχουν δίκιο, δεν θα περάσει η απόπειρα εκφοβισμού

Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων στα Διόδια Ακτίου, που κρατούν για 8η ημέρα σήμερα ανοιχτές τις μπάρες των διοδίων, χωρίς να παρεμποδίζουν κανέναν άλλον εργαζόμενο να πάει κανονικά στη δουλειά του, διεκδικώντας το αυτονόητο: την εργασία τους.


Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων στα Διόδια Ακτίου, που απολύθηκαν, επειδή η νέα εταιρεία «Αττικές Διαδρομές», που ανέλαβε τη διαχείριση των διοδίων, προσέλαβε νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών με χαμηλούς και επιδοτούμενους μισθούς, στέλνοντας στον δρόμο 23 οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι κρατούν για 8η ημέρα σήμερα ανοιχτές τις μπάρες των διοδίων, χωρίς να παρεμποδίζουν κανέναν άλλον εργαζόμενο να πάει κανονικά στη δουλειά του, διεκδικώντας το αυτονόητο: την εργασία τους.

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει κάθε απόπειρα εκφοβισμού τους, όπως έγινε σήμερα, όπου εστάλη ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής, προκειμένου να τους «συστήσει» να φύγουν από το χώρο.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ακόμα και τώρα που έχει πέσει, εξακολουθεί να εκφοβίζει εργαζομένους, υπηρετώντας πιστά τους δανειστές. Οι ημέρες της, όμως, είναι μετρημένες καθώς η «Κυριακή της Ανατροπής» πλησιάζει.

Δε θα σταματήσουν, εάν δεν τους σταματήσουμε.

Ή εμείς ή αυτοί.

Μονόδρομος σήμερα η Ανατροπή τους.

Από τη Γραμματεία ΜΕΤΑ, 5-1-15

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΔ ΑΚΤΙΟΥ

Συμπολίτες και Συμπολίτισσες

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζουμε για όγδοη μέρα τον αγώνα μας για την διατήρηση της εργασίας μας στα διόδια Ακτίου.

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Η νέα ανάδοχος εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» προσέλαβε στην θέση των 23 μέχρι 31/12/2014 εργαζομένων με 10-12 έτη εργασίας, νέους κάτω των 25 ετών μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.

Οι απολύσεις αυτές είναι στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής παροχής γης και ύδατος στους κατασκευαστές μεγαλοεργολάβους.

Ζητάμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη σας στον δίκαιο αγώνα μας.

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των 23 απολυμένων εργαζόμενων στο σταθμό διοδίων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)