to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:41 | 07.10.2023

Διεθνή

Μεσανατολικό: Πολυάριθμες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις τους με προορισμό το Τελ Αβίβ

Πολυάριθμες αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν προγραμματισμένες για αυτό το Σαββατοκύριακο πτήσεις τους με προορισμό το Τελ Αβίβ μετά την έναρξη στρατιωτικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, σύμφωνα με δεδομένα από το διαδικτυακό πίνακα αφίξεων του ισραηλινού διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν.


Μεταξύ αυτών των εταιρειών είναι η Lufthansa, η Emirates, η Ryanair, η Aegan Airlines, οι αμερικανικές εταιρείες και η Air France.

Η Brussels Airlines ακύρωσε σήμερα Σάββατο)τις δύο πτήσεις της προς το Ισραήλ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας σύμφωνα με τη δημόσια γαλλόφωνη βελγική ραδιοτηλεόραση rtbf. Δεν αποκλείεται ειδική πτήση, με άλλες εταιρείες, για επαναπατρισμό ατόμων από τη χώρα.

Δύο πτήσεις της Brussels Airlines είχαν προγραμματιστεί μεταξύ Βρυξελλών και Τελ Αβίβ για σήμερα Σάββατο: στις 9:45 π.μ. και στις 9:10 μ.μ. Η εταιρεία αποφάσισε να τις ακυρώσει για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεσης της Χαμάς τα ξημερώματα.

«Εξετάζουμε τώρα εάν είναι δυνατόν, με άλλες εταιρείες του ομίλου Lufthansa (μέρος του οποίου είναι η Brussels Airlines,), να οργανώσουμε πτήση για τον επαναπατρισμό ταξιδιωτών στην Ευρώπη», διευκρινίζει ο εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, η TUI Belgium δεν θα στείλει ταξιδιώτες στο Τελ Αβίβ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου. Το Τελ Αβίβ είναι ο μόνος προορισμός που εξυπηρετεί στο Ισραήλ, ενώ όπως επισημαίνεται επί του παρόντος, η ΤUI δεν έχει Βέλγους τουρίστες εκεί.

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφαλείας σε εβραϊκά ιδρύματα και Συναγωγές στη Γερμανία

Τα μέτρα ασφαλείας σε εβραϊκά ιδρύματα και Συναγωγές θα εντατικοποιηθούν το προσεχές διάστημα σε όλη τη Γερμανία, ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο.

«Βρισκόμαστε σε εντατική επικοινωνία με τις αρχές ασφαλείας. Τα μέτρα της αστυνομίας σε εβραϊκά ιδρύματα θα αυξηθούν σε όλη τη Γερμανία. Πρόκειται για αντίδραση στον γενικά αυξημένο κίνδυνο», ανακοίνωσε το Συμβούλιο μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

Νωρίτερα σε περιοχή του Βερολίνου άνδρες αραβικής καταγωγής, μέλη της οργάνωσης Samidoun πανηγύριζαν τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, κερνούσαν τους περαστικούς γλυκά και, μιλώντας στις κάμερες τηλεοπτικών σταθμών, τις δικαιολογούσαν. Κατόπιν, σύμφωνα με την WELT, ζήτησαν από τα τηλεοπτικά συνεργεία να διαγράψουν το υλικό. «Ζήτω η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Μοιράζουμε γλυκά για να γιορτάσουμε τη νίκη της αντίστασης», έγραψε η οργάνωση στο X (πρώην Twitter), ενώ στην ανάρτηση περιλαμβάνεται η εικόνα ενός άνδρα τυλιγμένου με την παλαιστιανική σημαία.

«Σε αυτή την τρομακτική κατάσταση, ισχύει ακόμη περισσότερο ότι η προστασία των Εβραίων στη Γερμανία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Για αυτό αντιδράσαμε άμεσα και όλες οι αρχές ασφαλείας είναι ευαισθητοποιημένες», δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ και εξέφρασε την συμπαράστασή της στο Ισραήλ. «Η φοβερή τρομοκρατία της Χαμάς εναντίον του ισραηλινού πληθυσμού μας συγκλονίζει βαθιά. Αυτή η τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει αμέσως! Στεκόμαστε δίπλα στο Ισραήλ και θρηνούμε τα θύματα μαζί με τους ανθρώπους του Ισραήλ», δήλωσε η κυρία Φέζερ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)