to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:09 | 02.12.2023

Διεθνή

Καμιά ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ μέχρι να υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα, δηλώνει η Χαμάς

Ο υπαρχηγός της Χαμάς Σάλεχ Αλ-Αρούρι δήλωσε στο παναραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι δεν θα ανταλλαγούν άλλοι αιχμάλωτοι με το Ισραήλ έως ότου υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα


Ο υπαρχηγός της Χαμάς Σάλεχ Αλ-Αρούρι δήλωσε στο παναραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι δεν θα ανταλλαγούν άλλοι αιχμάλωτοι με το Ισραήλ έως ότου υπάρξει εκεχειρία στη Γάζα.

Ο Αρούρι δήλωσε ότι οι όμηροι που συνεχίζουν να κρατούνται από τη Χαμάς είναι Ισραηλινοί στρατιώτες και άνδρες άμαχοι, που είχαν υπηρετήσει κατά το παρελθόν στον ισραηλινό στρατό.

Δήλωσε ότι αυτοί δεν θα απελευθερωθούν αν δεν υπάρξει κατάπαυση του πυρός και όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απελευθερωθούν επίσης.

"Ας αφήσουμε τον πόλεμο να πάρει τον δρόμο του. Η απόφαση αυτή είναι τελική. Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς σε αυτό", δήλωσε ο Αρούρι.

Αποχώρησαν από το Κατάρ διαπραγματευτές της Μοσάντ

Στο μεταξύ, άνδρες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, της Μοσάντ, που βρίσκονταν στη Ντόχα για συνομιλίες με τους Καταριανούς διαμεσολαβητές για την επίτευξη μιας ακόμη ανθρωπιστικής παύσης στον πόλεμο στη Γάζα, διατάχθηκαν να επιστρέψουν πίσω.

Σε δήλωση που μεταδόθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, η Μοσάντ αναφέρει ότι ο αρχηγός της “διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ” αφού έλαβε σχετική οδηγία από τον Νετανιάχου.

“Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς αθέτησε τη συμφωνίας, η περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των παιδιών και των γυναικών σύμφωνα με έναν κατάλογο που δόθηκε στη Χαμάς και εγκρίθηκε από αυτήν” προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι το Κατάρ μεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και την παράταση της πρόσφατης εβδομαδιαίας προσωρινής κατάπαυσης του πυρός και της απελευθέρωσης ομήρων.

Το Ισραήλ έπληξε εκατοντάδες στόχους στη Γάζα

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε περισσότερους από 400 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη λήξη της ανακωχής χθες, χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατον 240 ανθρώπων σύμφωνα με την ελεγχόμενη από τη Χαμάς κυβέρνηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Άλλοι 650 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε «εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και βομβαρδισμούς από θαλάσσης, σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «στοχοποίησαν κυρίως τη Χαν Γιούνες, όπου δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους τους μέσα σε αυτά».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός σε σημερινή ανακοίνωση ανέφερε ότι «έπληξε» με «μαχητικά αεροσκάφη πάνω από 50 στόχους στην περιοχή Χαν Γιούνες».

«Τα στρατεύματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) χτύπησαν τους τρομοκράτες και τις υποδομές της Χαμάς στην περιοχή Μπέιτ Λαχία, χρησιμοποιώντας πυρά τεθωρακισμένων και εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα», προσέθεσε ο στρατός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)