to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:06 | 19.03.2024

Κοινωνία

Μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αδειάζουν τον πρόεδρο για την επίθεση στην Ευρωπαία Εισαγγελέα

«Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για πλήρη διελεύκανση του εγκλήματος»


Αντιδράσεις εντός της Ένωσης προκάλεσε η επίθεση του προέδρου των Διοικητικών Δικαστών, Παναγιώτη Δανιά, στην Ευρωπαία Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι, για το έγκλημα στα Τέμπη. Δύο μέλη του ΔΣ διαχωρίζουν πλήρως την θέση τους και τονίζουν, μεταξύ άλλων: «Η δήλωση δεν απηχεί τη θέση των διοικητικών δικαστών που στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας για πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος και απόδοση ευθυνών».

Η σχετική ανκοίνωση

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Βασίλης Φαϊτάς και Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα δηλώνουμε ότι η δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Δανιά κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, δεν εξυπηρετεί την υπόθεση της αναζήτησης της αλήθειας, σε μια περίοδο που οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν παραβιάσεις του κράτους δικαίου και συγκαλύψεις. Η δήλωση αυτή, απαξιωτική για την απώλεια των συγγενών των θυμάτων, δεν απηχεί τη θέση των διοικητικών δικαστών, που στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για πλήρη διελεύκανση του εγκλήματος και απόδοση όλων των ευθυνών που προκύπτουν.

Βασίλης Φαϊτάς, Εφέτης ΔΔ

Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ».

Η δουλειά της δεν είναι να δίνει συνεντεύξεις

danias1__1_

Υπέρβαση αρμοδιοτήτων και προσβολή της θεσμικής αυτονομίας των κρατών – μελών της ΕΕ καταλογίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Παναγιώτης Δανιάς στην Ευρωπαία Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι, που είχε ζητήσει αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών για να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών.

Σε μια έντονα επικριτική ανάρτηση στο Facebook, ο κ. Δανιάς κάλεσε την Ευρωπαία Εισαγγελέα «nα κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Δικαστές και Εισαγγελείς στις Χώρες-Μέλη, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλουν την θεσμική αυτονομία των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης», σημειώνοντας ότι η ασυλία των υπουργών δεν την εμποδίζει να ζητήσει έγγραφα και μαρτυρίες από μέλη διοικήσεως.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)