to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 02.04.2023

Κοινωνία

Μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία στην ΕΡΤ από διανομείς της Wolt

Μαζική απεργιακή μοτο-πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι διανομείς της εταιρείας Wolt στην Αθήνα, αντιδρώντας στη νέα αιφνιδιαστική μείωση των αμοιβών τους ανά παραγγελία.


Μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία έως την ΕΡΤ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής διανομείς της Wolt ζητώντας από την ελληνική ραδιοτηλεόραση να κάνει γνωστό το απεργιακό τους μήνυμα ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία.

Οι εργαζόμενοι στη Wolt ζητούν να μεταδώσει η ΕΡΤ το απεργιακό τους μήνυμα ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία

Κάνουν λόγο για θανατηφόρα και σοβαρά εργατικά ατυχήματα στο δρόμο, στο κυνήγι παραπάνω παραγγελιών, άθλιες συνθήκες εργασίας και ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Ζητούν μεταξύ άλλων, επαναφορά των αποδοχών τους στα περσινά επίπεδα και συμβάσεις αορίστου χρόνου με την Wolt, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η πορεία τους ξεκίνησε, όπως και χθες Σάββατο, από τη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας στις 16:00.

Για αύριο Δευτέρα, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρίας στην οδό Μιχαλακοπούλου, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν.

Διεκδικούν:

  •     Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.
  •     Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.
  •     Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος - μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Σημειώνεται πως οι διανομείς στη «Wolt» απασχολούνται με το καθεστώς του «συνεργάτη», καθώς η εταιρεία αξιοποιεί το λεγόμενο freelancing. Η εργασιακή αυτή σχέση δημιουργεί μια σειρά προβλήματα, καθώς οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν πόσες παραγγελίες θα λάβουν και τι αποδοχές θα έχουν, μένουν «ξεκρέμαστοι» όταν αρρωσταίνουν ή όταν πέφτουν θύματα «ατυχήματος» την ώρα της δουλειάς. Τώρα, η εταιρεία προχωρά στη μείωση της αμοιβής ανά παραγγελία, σε μια περίοδο μάλιστα που το εισόδημα των διανομέων λεηλατείται από την ακρίβεια στα καύσιμα και τα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)