to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:10 | 12.12.2023

Πολιτική

Mε τον οικονομολόγο Τομά Πικετί συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας στο Παρίσι

Τον συγγραφέα του βιβλίου «Το Κεφάλαιο τον 21ο αιώνα» Τομά Πικετί συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ αργότερα θα συναντηθεί και με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ


Από την «Αιώνια Πόλη» όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Monitoring του Συμβουλίου της Ευρώπης και τις επαφές με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα και Τζουζέπε Κόντε, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες, Δευτέρα, στο Παρίσι.

Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε -  όχι για πρώτη φορά -  με τον Γάλλο Οικονομολόγο Τομά Πικετί, συγγραφέα του βιβλίου «Το Κεφάλαιο τον 21ο αιώνα», μέσα από τις σελίδες του οποίου ο Πικετί ανανέωσε τη σύγχρονη οικονομική σκέψη και τις προοπτικές της.

Ο Πικετί είχε σταθεί αρωγός της προσπάθειας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το «καυτό» α' εξάμηνο του 2015. Μέσα από συνεντεύξεις του, εκείνη την περίοδο, σημείωνε πως υπάρχει πολιτική αντίδραση καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα, λέγοντας πως «φοβάμαι πως κάποιοι προτιμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτύχει» και εκτιμώντας ότι επιθυμούν να τον ταπεινώσουν προς παραδειγματισμό.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση, επίσης, με 30 Γάλλους ακτιβιστές και ακτιβίστριες στο πλαίσιο του forum «Académie des Futurs Leaders» για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, τις σύγχρονες προκλήσεις και πολιτικές, καθώς και την σημασία που έχει η ενότητα και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη συμμαχία δεξιάς/ακροδεξιάς.

Στο πλαίσιο των επαφών του στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ αλλά και με τον οικονομολόγο Γκαμπριέλ Ζουκμάν. Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες στην γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θα επικεντρωθεί στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, στα Δυτικά Βαλκάνια και στην μετανάστευση.

Με πληροφορίες από Ieidiseis.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)