to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:46 | 15.01.2019

Πολιτική

Με τον Γάλλο πρέσβη συναντήθηκε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου

"Αριστη η συνεργασία" της Ελλάδας με την Expertise France για τον εκσυγκρονισμό της δημόσιας διοίκησης και θα συνεχιστεί και μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα, υπογράμμισαν ο Κ. Σαντεπί και η Μ. Ξενογιαννακοπούλου


Την "άριστη συνεργασία" Ελλάδας και Γαλλίας για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, μέσω της Expertise France, με απτά οφέλη για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και την ελληνική οικονομία, επεσήμαναν ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου στην ειδική εκδήλωση που έγινε απόψε στη γαλλική πρεσβεία.

Η Expertise France που αποτελεί δημόσιο οργανισμό της Γαλλίας προσφέρει την τεχνογνωσία και τις βέλτιστες πρακτικές στους φορείς του ελληνικού κράτους, με κύριο αποδέκτη το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. "Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία στη διάρκεια των οικονομικών προγραμμάτων και θα συνεχίσουμε και μετά την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα", είπε ο κ. Σαντεπί.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ευχαρίστησε για "τη διαχρονική στήριξη από τη Γαλλία στις δύσκολες εποχές των μνημονίων" και πρόσθεσε ότι "η Expertise France ήταν όλα αυτά τα χρόνια μια πολύτιμη συνεργάτης". Η δημόσια διοίκηση, τόνισε, είναι μια "πολύ κρίσιμη συνιστώσα της ίδιας της δημοκρατίας, της θεσμικής λειτουργίας της δημοκρατίας - το λέω αυτό γιατί η δημόσια διοίκηση έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές και στην Ευρώπη- είναι κρίσιμη για την παραγωγική και αναπτυξιακή λειτουργία της χώρας και βεβαίως και για το κοινωνικό κράτος".

"Εχουμε μπει σε μια χρονιά με πολλές προκλήσεις και για την Ευρώπη και για τις χώρες μας και πιστεύω ότι μέσα από τις κοινές αντιλήψεις και αξίες μας για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την Ευρώπη που ονειρευόμαστε, θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία και σε διμερές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο", είπε κλείνοντας τον ολιγόλεπτο χαιρετισμό της η υπουργός.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει επίσης τις υπηρεσίες της για τον ίδιο σκοπό μέσω της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS), συντονίζοντας επί επτά χρόνια 100 έργα στους τομείς της διακυβέρνησης, της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης, της δημοσιονομικής διαχείρισης, του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, της αγοράς εργασίας, του χρηματοπιστωτικού τομέα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Ν. Κλενιάτης

Ως αποτελέσματα της μεταρρυμιστικής προσπάθειας ανέφερε μεταξύ άλλων τη νέα ανεξάρτηση αρχή δημοσίων εσόδων, το νέο σύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων - που βασίζεται στην κοινοποίηση και όχι στην έκδοση αδείας - την εφαρμογή σχεδίου καταπολέμης διαφθοράς.

"Η μεταρύθμιση της δημόσιας διοίκησης είναι καταλύτης για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και οι ελληνικές αρχές έχουν ρίξει βάρος στην ενίσχυση της δημόσιας διοίκησης για τη βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων υπηρεσιών με απτό αποτέλεσμα στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και την οικονομία", δήλωσε ο ΓΓ του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρ. Θεοδωράκης τονίζοντας ότι "έχουμε θέσει τα θεμέλια για μια νέα σελίδα στην ελληνική δημόσια διοίκηση". Στο νέο πρόσωπο εξωστρέφειας, ανάπτυξης της Ελλάδας που βγαίνει από τη μακροχρόνια κρίση, αναφέρθηκε και ο ΓΓ ψηφιακής πολιτικής Στ. Ράλλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)