to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Mε τη φανέλα του Τσε o πρωταθλητής του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος στο σκάκι

Ο 25χρονος Περουβιανός Εμίλιο Κόρδοβα είχε αναδειχθεί νικητής στις κατηγορίες του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος κάτω των 12 και κάτω των 14 ετών, έχει συμμετάσχει με την Εθνική Περού σε 4 Ολυμπιάδες και έχει διακριθεί σε σημαντικά διεθνή τουρνουά. Κατέχει τίτλο γκραν μετρ από ηλικία 19 ετών.


Το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα οργανώθηκε στο Σαν Σαλβαδόρ και ανέδειξε νικητή τον Εμίλιο Κόρδοβα (Περού, 2602) με 9 βαθμούς σε 11 παρτίδες. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οιΛέντερμαν (ΗΠΑ, 2614) και Κοβάλιοβ (Καναδάς, 2602) με 8,5 και στις επόμενες θέσεις οι Μαρέκο (Αργεντινή, 2610), Πιχότ (Αργεντινή, 2532), Μόροβιτς (Χιλή, 2572), Φλόρες Ντιέγκο (Αργεντινή, 2592) και Κου Χορ Ουίνστον (Γουτεμάλα, 2305) με 7,5 βαθμούς. Αγωνίστηκαν 77 σκακιστές από 16 χώρες (14 γκραν μετρ). Οι τρεις πρώτοι και ο Φλόρες Ντιέγκο (ύστερα από μπαράζ παρτίδων μειωμένου χρόνου) προκρίθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 25χρονος Περουβιανός Κόρδοβα είχε αναδειχθεί νικητής στις κατηγορίες του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος κάτω των 12 και κάτω των 14 ετών, έχει συμμετάσχει με την Εθνική Περού σε 4 Ολυμπιάδες και έχει διακριθεί σε σημαντικά διεθνή τουρνουά. Κατέχει τίτλο γκραν μετρ από ηλικία 19 ετών.

Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι θαυμάζει τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα επειδή πέθανε για τα ιδανικά του. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους αγώνες η φανέλα νέου πρωταθλητή, στην οποία εικονίζεται ο «Κομαντάντε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)