to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 10.05.2023

Κοινωνία

Με σύνθημα «Ειρήνη στην Ουκρανία» το πλοίο της ειρήνης στον Πειραιά

Ύστερα από αναγκαστική διακοπή τριών ετών λόγω της φονικής πανδημίας, το εξ Ιαπωνίας προερχόμενο Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat) επαναλαμβάνει το παγκόσμιο ταξίδι του, με πλέον των χιλίων επιβατών και κεντρικό σύνθημα «Ειρήνη στην Ουκρανία τώρα».


Το Πλοίο της Ειρήνης, το οποίο υποστηρίζεται από την ομώνυμη διεθνή οργάνωση με συμβουλευτική θέση στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ECOSOC), καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Δευτέρας 15 Μαΐου 2023, προερχόμενο από την Σαντορίνη, με επόμενο σταθμό στη Μεσόγειο το Κάλιαρι της Σαρδηνίας στην Ιταλία.

Αξιοσημείωτο ότι από το Πλοίο της Ειρήνης θα αποβιβαστεί ομάδα ακτιβιστών, η οποία θα μεταβεί από τον Πειραιά στη Ρουμανία, προκειμένου να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια σε Ουκρανούς πρόσφυγες του συνεχιζόμενου άδικου και βάρβαρου πολέμου. Βοήθεια, που είναι και οικονομική, ύψους 150 εκατομμυρίων γιεν, προϊόν  οικονομικής εξόρμησης μέσα στην κοινωνία.

Εννοείται ότι στις διάφορες χώρες που επισκέπτεται το Πλοίο της Ειρήνης, θα διατρανώσει την αντίθεσή του στην πυρηνική απειλή που επανήλθε στο προσκήνιο με τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ελληνική υποδοχή την Δευτέρα ώρα 10.00 το πρωί

Με πρωτοβουλία του ΠΑΔΟΠ, την Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 10.00 το πρωί, θα βρεθούν στην Πύλη 11 του ΟΛΠ (Διεθνείς Αφίξεις), ακτιβιστές της ειρήνης της χώρας μας, για ένα θερμό καλωσόρισμα  αλληλεγγύης και συνεργασίας, τους σκοπούς του Πλοίου της Ειρήνης.

Στην υποδοχή θα εκπροσωπηθούν, πέραν του ΠΑΔΟΠ, η κίνηση «Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία», οι ‘Έλληνες γιατροί κατά των Πυρηνικών και ο ελληνικός κλάδος της οργάνωσης  «Φίλοι της Φύσης’, καθώς και κοινωνικοί φορείς της περιοχής Πειραιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)