to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Με λένε Απόστολο και διαφωνώ…»

Συντάκτης του bankingnews.gr διαχώρισε τη θέση του από το φιλοχρυσαυγίτικο κρεσέντο του site και υπέστη λογοκρισία.


Σοβαρό κρούσμα λογοκρισίας προς όφελος της Χρυσής Αυγής υπέστη ο δημοσιογράφος Απόστολος Σκουμπούρης, που εργάζεται στο οικονομικό portal Bankingnews.gr, το οποίο διευθύνει ο δημοσιογράφος Πέτρος Λεωτσάκος και κατά πάγια τακτική εκτός από την κάλυψη της οικονομικής–τραπεζικής επικαιρότητας υιοθετεί τις ακραίες απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την προφυλάκιση Κασιδιάρη στο site BankingNews, όπου εργάζονται περίπου 15 δημοσιογράφοι, αναρτήθηκε κείμενο το οποίο έπαιρνε σαφή θέση κατά της Δικαιοσύνης και των ανακριτριών. Στο κείμενο, το οποίο φέρει υπογραφή Bankingnews.gr, έχει τίτλο «Προκλητική και απαράδεκτη απόφαση των ανακριτριών» και υιοθετεί πλήρως τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής. Ο ανώνυμος συντάκτης, που προφανώς έχει την εξουσιοδότηση να γράφει εξ ονόματος του ηλεκτρονικού μέσου συνολικά, κάνει λόγο για εξέλιξη που «αποδεικνύει πολιτική συνωμοσία εις βάρος της τρίτης πολιτικής δύναμης της Ελλάδος».

Σχεδόν αυτόματα στον λογαριασμό του twitter που διατηρεί το Bankingnews υπήρξε καταιγισμός σχολίων, άλλα υπέρ της Χρυσής Αυγής και άλλα επικριτικά για τον τρόπο που μετέδιδε την είδηση το ενημερωτικό site. Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του συντάκτη του site Απόστολου Σκουμπούρη, ο οποίος με δικό του tweet στον λογαριασμό του Bankingnews έγραψε: «Λέγομαι Σκουμπούρης Απόστολος, είμαι συντάκτης του bankingnews.gr και δεν με εκφράζουν οι απόψεις του site για τη Χρυσή Αυγή». Μέσα σε ελάχιστο χρόνο το tweet του δημοσιογράφου είχε εξαφανιστεί από το χρονολόγιο, γεγονός όμως που προκάλεσε πολύ μεγαλύτερες αντιδράσεις, καθώς πολλοί χρήστες του twitter είχαν αποθηκεύσει το μήνυμα και σχολίασαν αρνητικά τη λογοκρισία που υπέστη ο δημοσιογράφος.

«Εκανα το αυτονόητο»

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο Απόστολος Σκουμπούρης, ο οποίος εργάζεται επί 15 χρόνια στο οικονομικό, χρηματιστηριακό ρεπορτάζ, εξηγεί πως δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να ξεκαθαρίσει τη θέση του. «Οφειλα να πω ότι η θέση του site για τη Χρυσή Αυγή δεν με εκφράζει. Δεν κάνω ρεπορτάζ για τα θέματα της Χρυσής Αυγής, ασχολούμαι με τα οικονομικά θέματα. Ωστόσο, αισθάνθηκα πως χρεώνομαι και εγώ μια άποψη του Μέσου, την οποία θεωρώ ακραία. Και αυτό όφειλα να το ξεκαθαρίσω. Πάντως οφείλω να πω ότι μέχρι σήμερα στα κείμενά μου δεν έχει υπάρξει κανενός είδους λογοκρισία από τη διεύθυνση του site».

Πέρα από την απόκρυψη του tweet του δημοσιογράφου, η διεύθυνση του site προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε κάποια άλλη κίνηση εις βάρος του συντάκτη. Ωστόσο, κάποιοι από τους «επισκέπτες» του site προδιαγράφουν την απόλυσή του. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα χρήστη με το ψευδώνυμο «abc»που παραμένει ακόμα δημοσιευμένο στο site και αναφέρει: Σεβαστή η άποψη του κ. Σκουμπούρη Απόστολου (συντάκτη του banking news) περί των θέσεων του σάιτ για την Χ.Α. Ταυτόχρονα, όμως, δεν περιμένω να σε δω να παραμένεις συντάκτης του bankingnews. Διότι τότε θα 'σαι για πολλά γιαούρτια κ. Σκουμπούρη. Καλή τύχη όπου πας, και όταν αποφασίσει η λογική σου να πρυτανεύσει θα καταλάβεις ότι δεν μπαίνεις φυλακή επειδή κατέχεις νόμιμα (2) όπλα. Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί το επάγγελμα του δημοσιογράφου προκαλεί εμετό στο ευρύ κοινό!»

Η συζήτηση συνεχίστηκε με ανάρτηση του συντάκτη στην οποία αναφέρει: «Κύριε abc ποιος μίλησε για 2 ή 3 όπλα; Εγώ απλώς διαχώρισα με ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ τη θέση μου από το site στο θέμα της Χρυσής Αυγής! ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκα σε 1 ή 2 ή 3 όπλα. Δεν πήρα θέση υπέρ ή κατά της προφυλάκισης. ΔΙΑΧΩΡΙΣΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Ξεκάθαρα πράγματα. ΥΓ.: Τη δουλειά μου την ΤΙΜΩ όσο ΔΕΝ φαντάζεστε! Το site είναι οικονομικό – τραπεζικό περισσότερο…»

«Ειμαστε στο πλάι του»

Για το θέμα πήρε θέση μέσω της «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης: «Η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων έχει καλέσει όλους τους συναδέλφους να είναι με κάθε τρόπο που έχουν στη διάθεσή τους υπερασπιστές της δημοκρατίας απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Λέμε προς πάσα κατεύθυνση πως οποιοσδήποτε συνάδελφος υποστεί για αυτή του τη στάση συνέπειες ή έστω και απειλές για την επαγγελματική του δραστηριότητα θα έχει την υποστήριξη όλων των δημοσιογράφων και πρώτα απ’ όλα της ΠΟΕΣΥ».

Από την πλευρά της διεύθυνσης του site πάντως συνεχίζεται η προπαγάνδα υπέρ της Χρυσής Αυγής αλλά και υπέρ της… «οπλοφιλίας». Νεότερη δημοσίευση του site, που αυτή τη φορά φέρει την υπογραφή του διευθυντή του, Πέτρου Λεωτσάκου, έχει τίτλο: «Σταματήστε τη δαιμονοποίηση του όπλου – Η ασχετοσύνη των ηλίθιων να μη βλάψει τους οπλόφιλους»…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)