to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:13 | 16.03.2024

Κοινωνία

Με δύo συνταξιούχους αναισθησιολόγους έμεινε το Βενιζέλειο

Ανησυχία και προβληματισμός μετά τις νέες παραιτήσεις αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο. Οι δυο αναισθησιολόγοι υπέβαλαν αίτηση παραίτησης, γιατί δεν άντεξαν τα εξοντωτικά ωράρια εφημέρευσης.


Χειροτερεύει η κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς πλέον τίθεται ζήτημα ασφάλειας των εφημεριών θέτουν μετά τη παραίτητση δύο ακόμα αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο. Μετά την παραίτηση των δύο ακόμη αναισθησιολόγων, το νοσοκομείο μένει με τη διευθύντρια και δυο συνταξιούχους γιατρούς που εργάζονται με παράταση της θητείας τους.

Γιατροί και νοσηλευτές αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους μετά και τις νέες παραιτήσεις αναισθησιολόγων, ενώ, όπως τονίζουν, βαριά περιστατικά, μεταξύ αυτών και ασθενείς με καρκίνο, μένουν αχειρούργητα στο Βενιζέλειο, που βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας του.

Οι δυο αναισθησιολόγοι υπέβαλαν αίτηση παραίτησης, γιατί δεν άντεξαν τα εξοντωτικά ωράρια εφημέρευσης.

Η Ιατρική Υπηρεσία του Βενιζελείου έστειλε τις προηγούμενες ημέρες έγγραφο στον διοικητή του Βενιζελείου Γιώργο Χαλκιαδάκη ενημερώνοντάς τον ότι είναι αδύνατον να συνεχίσει να εφημερεύει με ασφάλεια 15 μέρες τον μήνα μετά την παραίτηση δυο ακτινολόγων και τις οξύτατες ελλείψεις σε αναισθησιολόγους και αυτό το έγγραφο εστάλη πριν τις νέες παραιτήσεις.

Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Μανόλης Φουκαράκης τόνισε ότι πρόκειται για δραματική εξέλιξη, ενώ ο διευθυντής χειρουργικής και μέλος της τριμελούς επιτροπής γιατρών του Βενιζελείου Γιώργος Κωστάκης δήλωσε: «Κανείς δεν ξεσηκώνεται και κανείς δεν αντιδρά, αλλά όταν καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει με τη δημόσια υγεία, θα είναι πολύ αργά. Η διέξοδος των ασθενών θα είναι τα απογευματινά χειρουργεία. Θα πληρώνουν όσοι μπορούν και θα χειρουργούνται».

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εργαζομένων του νοσοκομείου σημειώνοντας: «Το Αναισθησιολογικό τμήμα,ενώ περίμενε να ενισχυθεί με τις «fast track» προσλήψεις, θα μείνει σύντομα με μία μόνο μόνιμη αναισθησιολόγο και δύο συνταξιούχους σε προσωρινή παράταση. Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στη φιέστα για τα απογευματινά χειρουργεία».

Η αποχώρηση από το νοσοκομείο, δεν έπεσε σαν κεραυνός δηλώνουν οι γιατροί, που χαρακτηρίζοντας τις παραιτήσεις επεισόδιο προαναγγελθέντος θανάτου, εξηγούν ότι είναι από αδύνατο μέχρι απίθανο, με τις συνθήκες που επικρατούν και με την έλλειψη παντελούς μέριμνας, όπως περιγράφουν, να σταματήσει το ρεύμα παραιτήσεων από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, νέων κυρίως γιατρών.

Κι όλος αυτός ο αποδεκατισμός όπως τονίζουν, έρχεται σε μία περίοδο υπερεφημέρευσης και ασφυκτικής πίεσης, που αδυνατούν να καλύψουν οι εναπομείναντες γιατροί, με την αποχώρηση των δύο μόνιμων που εξαντλήθηκαν από την πίεση, να έρχεται την ώρα που κατά τα άλλα δίνονται κίνητρα σε ιδιώτες να δουλέψουν στο νοσοκομείο, χωρίς όμως γι αυτούς να προβλέπονται εφημερίες.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr / patris.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)