to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:45 | 05.05.2015

Πολιτική

Με αντιπροσωπεία της Αυστριακής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστών συναντήθηκε η Θεανώ Φωτίου

Με πολυμελή αντιπροσωπεία της Αυστριακής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστών (OGB) συναντήθηκε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.


Η αντιπροσωπεία της OGB ενημέρωσε την κ. Φωτίου για την ταυτότητα και τις δράσεις της συνομοσπονδίας, η οποία αποτελείται από 7 συνδικάτα: ιδιωτικών υπαλλήλων, δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ταχυδρομείου και τηλεπικοινωνιών, υπαλλήλων τοπικής αυτοδιοίκησης, εργατών οικοδομών, εργατών στις βιομηχανίες και εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Τα μέλη της αντιπροσωπείας που απαριθμεί 1,2 εκατ. μέλη τόνισαν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η συνομοσπονδία στη διαμόρφωση νομοσχεδίων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να ενημερωθούν για τις πρώτες ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο και να εντοπίσουν σημεία επαφής, ώστε να εκφράσουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες πολίτες σε αλληλεπίδραση είτε με δίκτυα δομών, είτε με το Υπουργείο.

Η αναπληρώτρια υπουργός από τη μεριά της παρείχε πλήρη ενημέρωση στην Αυστριακή Συνομοσπονδία για τους τομείς με τους οποίους ασχολείται το υπουργείο, με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα και τα αίτια της ανθρωπιστικής κρίσης και το νομοσχέδιο 4320/2015 για την αντιμετώπιση της, που συμβολικά ήταν και το πρώτο αυτής της κυβέρνησης.

Επίσης υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης στην Ελληνική κοινωνία και της πολιτικής δουλειάς που μπορεί να επιτελέσει η OGB στα συνδικάτα και κατ’ επέκταση στην αυστριακή κοινωνία.

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι η αναγνώριση της ανθρωπιστικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ουσιαστικά η αναγνώριση ότι τα μνημόνια κατέστρεψαν την ελληνική κοινωνία και ότι το χρέος χρησιμοποιήθηκε σαν μοχλός για την επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στον Μεσαίωνα. Επίσης επεσήμανε ότι αν επικρατήσει ο νεοφιλελευθερισμός, τότε οι εργαζόμενοι όλης της Ευρώπης κινδυνεύουν να βιώσουν, όσα βιώνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)