to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:23 | 26.09.2013

Κοινωνία

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στη Λαμία (φωτογραφίες και βίντεο)

Αντιφασιστική εκδήλωση και πορεία με μαζική συμμετοχή και ιδιαίτερο παλμό πραγματοποιήθηκε χτες στη Λαμία. Την κινητοποίηση οργάνωσε το «Αντιφασιστικό Μέτωπο Λαμίας» ενώ κάλεσμα συμμετοχής απεύθυναν η ΕΛΜΕ και η ΣΕΠΕ Φθιώτιδας.


Η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα που ήρθε να προστεθεί στο μαύρο κατάλογο επιθέσεων και ναζιστικής βίας  της «Χρυσής Αυγής»  αφύπνισε τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας.  Στη πόλη μας  πολίτες και συλλογικότητες συσπειρώθηκαν σε ένα κοινό αντιφασιστικό μέτωπο που θα αντιπαλέψει τις προσπάθειες εκφασισμού της κοινωνίας. Το «Αντιφασιστικό Μέτωπο Λαμίας»  στοχεύει να κάνει αισθητή την παρουσία του στους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες της Λαμίας.

Στη διακήρυξη που εξέδωσαν τονίζουν χαρακτηριστικά:

DSC_1671

Αντιλαμβανόμαστε τον αντιφασιστικό αγώνα ως αγώνα όλων μας, γιατί ο φασισμός είναι επίθεση εναντίον όλων μας. Μπορεί να χτυπάει αρχικά τους πιο καταπιεσμένους, αυτούς που είναι μόνοι και δεν μπορούν να αντιδράσουν, αλλά δεν αργεί να χτυπήσει την πόρτα όλων όσων αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Επιδιώκουμε την επανασύσταση του κοινωνικού ιστού μέσα από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, σε αντίθεση με τους εκβιασμούς και την εγκληματική δράση των φασιστικών οργανώσεων.  Στις βάρβαρες φασιστικές ενέργειες αντιπαραβάλλουμε το μαζικό λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα, με αλληλεγγύη και υποστήριξη σε όλους τους αδύναμους της κοινωνίας, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, εθνική καταγωγή ή οποιαδήποτε άλλη ιδιαιτερότητα.

Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τα εργατικά σωματεία, τα συνδικάτα, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους πνευματικούς ανθρώπους, τους καλλιτέχνες και όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους συμπολίτες μας να πορευτούν μαζί  στον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, ελευθερίας, δημοκρατίας… μια κοινωνία όπου κάθε φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία και ενέργεια θα ανήκει στο παρελθόν.


Τέλος, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θεωρούμε πως  ο αγώνας για την εξάλειψη του φασισμού και του ρατσισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα για την ακύρωση του μνημονίου, την υπεράσπιση των εργασιακών, πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας και  την ανατροπή της Κυβέρνησης, της τρόικας και των ντόπιων συνεργατών τους.

DSC_1661

DSC_1690

DSC_1689

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)