to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 18.01.2019

Πολιτική

Μαξίμου: ΝΔ και VMRO είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, αυτού της πατριδοκαπηλίας

"ΝΔ και VMRO είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτού της πατριδοκαπηλίας", αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε κατά του Ζάεφ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, VMRO-DPMNE.


"Μιας και η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης αναζητούν ευφάνταστα σενάρια για να δικαιολογήσουν την υποκριτική στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, ας κάνουν έναν κόπο να εξηγήσουν την ανακοίνωση του εθνικιστικού VMRO.

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί δήθεν «μακεδονική εθνότητα». Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία διαγράφει τη «μακεδονική ταυτότητα»", τονίζει το Μαξίμου.

"Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «παραχωρεί μακεδονική γλώσσα». Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία διαγράφει τη «μακεδονική γλώσσα».

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ταπεινωτική» για την Ελλάδα. Το VMRO ισχυρίζεται ότι η Συμφωνία είναι «ταπεινωτική» για την πΓΔΜ.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μία, μοναδική και ομολογουμένως πικρή αλήθεια: Ότι τουλάχιστον το VMRO είναι ειλικρινές και όντως κατά της σύνθετης ονομασίας, σε αντίθεση με τον ίδιο που μετά και τη ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ, η οποία σκορπά στους πέντε ανέμους τους ισχυρισμούς του για εθνότητα και γλώσσα, ψάχνει απελπισμένα δικαιολογίες και ψέματα της ύστατης στιγμής.

ΝΔ και VMRO είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτού της πατριδοκαπηλίας", καταλήγει.

Η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE κατά της κυβέρνησης Ζάεφ, με αφορμή το περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης που επέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ στην Ελλάδα:

« Η επιστολή του Ντιμιτρόφ προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο αλλάζει το συνταγματικό όνομα, αλλά αλλάζει και την μακεδονική ταυτότητα, διαγράφει την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Με άλλα λόγια, ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ απαρνήθηκαν κάθε τι μακεδονικό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

Το κόμμα αυτό, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι η διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα και η αλλαγή του συνταγματικού ονόματος δεν αποτελούσαν μέρος του προγράμματος του κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ.

«Το μακεδονικό κράτος είναι όμηρος των υποθηκών του Ζάεφ, υποθήκες και παραχωρήσεις που δόθηκαν με μοναδικό σκοπό την έλευση στην εξουσία, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Μακεδόνων πολιτών δεν του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους. Μαυρίλα αιωρείται πάνω από την Μακεδονία από την μέρα που ο Ζάεφ κάθισε στον πρωθυπουργικό θώκο. Οι πολίτες γίνονται πιο φτωχοί, η οικονομία βρίσκεται σε κατάρρευση, οι φόροι αυξάνονται, δεν υπάρχουν νέα έργα, η υγεία και η εκπαίδευση βυθίζονται. Η Μακεδονία είναι ταπεινωμένη και γονατισμένη, ξεπουλιούνται τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)