to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 18.07.2023

Κοινωνία

«Μας άφησαν στο έλεος του Θεού, δεν ήρθε μήνυμα εκκένωσης» κατήγγειλε κάτοικος της Μάνδρας

«Δεν υπάρχει αεροπλάνο, δεν υπάρχει πυροσβέστης, μας έχουν κλείσει τον δρόμο. Οι άνδρες μας περάσανε κρυφά και πήγαν κάτω και κόβουνε να ανοίξουν αντιπυρική»


Σε απόγνωση βρίσκονται από χθες οι κάτοικοι στην περιοχή των Δερβενοχωρίων που βλέπουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη. Χιλιάδες στρέμματα έχουν καταστραφεί από το πύρινο μέτωπο που καίει ανεξέλεκτο από χθες το μεσημέρι.

Η φωτιά πλέον έχει φτάσει στη Νέα Ζωή στη Μάνδρα, με τους κατοίκους να κάνουν έκκληση για βοήθεια.

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού» ήταν τα σπαρακτικά λόγια της κ. Αγγελικής, η οποία είναι κάτοικος Μάνδρας. Μιλώντας στο OPEN, κατήγγειλε πως

«Δεν υπάρχει αεροπλάνο, δεν υπάρχει πυροσβέστης, μας έχουν κλείσει τον δρόμο, δεν έχουμε πρόσβαση στα σπίτια μας. Οι άνδρες μας περάσανε κρυφά και πήγαν κάτω και κόβουνε να ανοίξουν αντιπυρική. Δεν υπάρχει ένας πυροσβέστης, σας ορκίζομαι στα παιδιά μου. Από χτες δεν είδαμε έναν πυροσβέστη» καταγγέλλει.

«Δεν ήρθε καμία εντολή εκκένωσης - Οι φλογές έφτασαν 100 μέτρα από το σπίτι μας»

Όπως εξήγησε το σπίτι της είναι ανάμεσα σε Μάνδρα και Οινόη, στο Παλαιοχώρι. «Σε μας δεν ήρθε καμία εντολή εκκένωσης. Ήρθε ένα μήνυμα του 112 να κλείσουμε τα παράθυρα. Και οι φλόγες φτάσανε 100 μέτρα από το σπίτι μας. Δεν ήρθε ούτε ένα περιπολικό να πει ‘’εκκενώστε’’. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι στον οικισμό, που είναι ακόμα εκεί γιατί δεν μπορούν να φύγουν».

«Τον οικισμό τον εγκαταλείψαμε και πήγαμε 200 μέτρα από την απέναντι πλευρά και απλά βλέπουμε την καταστροφή» και προσέθεσε: «Είναι πάρα πολύ κοντά στο σπίτι μας η φωτιά. Έχουμε ζωάκια. Δεν μπορέσαμε να τα μεταφέρουμε.

«Υπάρχουν και ηλικιωμένοι, ούτε αυτούς μπορέσαμε να τους πάρουμε. Δε γνωρίζω τι έχει γίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι θέμα χρόνου η φωτιά να φτάσει στα σπίτια μας» καταλήγει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)