to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 15.03.2016

Πολιτισμός

«Marvin's Room»: Η παράσταση στο Vault με το φακό του left.gr

Φωτογραφίες-ερωτήσεις-επεξεργασία βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας


Εδώ όλο το φωτογραφικό άλμπουμ

Η Μπέσυ ζει στη Φλόριντα όπου φροντίζει την ανάπηρη θεία της Ρουθ και τον πατέρα της Μάρβιν που είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από 20 χρόνια. Η Μπέσυ έχει μια αδελφή, την Λι, που ζει στο Οχάιο και έχουν να βρεθούν 20 χρόνια. Η Μπέσυ μαθαίνει από τους γιατρούς ότι πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται μυελό των οστών για μεταμόσχευση και για αυτό ζητάει βοήθεια από την Λι. Η Λι με τη σειρά της, προσπαθεί να πείσει το γιό της Χάνκ ο οποίος είναι έγκλειστος σ’ ένα ψυχιατρικό ίδρυμα επειδή έβαλε φωτιά στο σπίτι της μητέρας του, να γίνει δότης. Όταν η Λι αντιλαμβάνεται ότι ίσως χρειαστεί η ίδια να αναλάβει τη φροντίδα του πατέρα της και της θείας της, προσπαθεί να ξεφύγει από την ευθύνη αναζητώντας γηροκομείο για να περιθάλψει τους δυο γέρους.

Το θεατρικό είναι κατά ένα μέρος αυτοβιογραφικό του συγγραφέα Scott McPherson που πέθανε από AIDS τον Νοέμβριο 1992, σε ηλικία 33 ετών. Το θεατρικό έχει επίσης γίνει κινηματογραφική ταινία το 1996 από τον Jerry Zaks με τους Meryl Streep, Leonardo DiCaprio, Diane Keaton, Robert De Niro.  Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό έργο που ακροβατεί πολύ επιτυχημένα ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση ενώ ευτύχησε στην Ελλάδα να ερμηνευθεί από εξαίρετους ηθοποιούς. Με τον σκηνοθέτη (Δημήτρη Καρατζιά) και δυο από τους ηθοποιούς (Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Γιάννα Σταυράκη) ο Άγγελος Καλοδούκας συζητά για το έργο αλλά και για γενικότερα θέματα του σημερινού θεάτρου στην Ελλάδα.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Παραγωγή: VAULT, Μελενίκου 26, Βοτανικός ,Βοτανικός

Τηλ.: 2130356472, 6945993870.

Κείμενο: Scott McPherson

Μετάφραση: Μελισσάνθη Μάχουτ

Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία : Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης

1ο βιολί: Μελίνα Γαλανού

1ο τσέλο: Μαντώ Αγουρίδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Κοστούμια : Aλέξης Φούκος

Βοηθός Ενδυματολόγου: Χάρης Άνθης

Κατασκευαστής σκηνικών: Κώστας Μπακάλης

Φωτογραφίες/ Αφίσα: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ (S&G Face2Face Photography)

Trailer: Στέφανος Κοσμίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Λάσκαρης

Ερμηνεύουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας

«Marvin’s Room», Vault Theatre, Μελενίκου 26, Γκάζι / Βοτανικός. Ημέρες και ώρες παράστασης: Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 18.00, από Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έως 24 Απριλίου. Τιμές εισιτηρίων: 12 €  (τιμή προπώλησης), 15 € (γενική είσοδος), 10 € (μειωμένο για Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ κατόχους Κάρτας Ανεργίας και Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)