to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 06.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Μαρτυρία ρατσιστικής επίθεσης στον Άγιο Δημήτριο

Τις λεπτομέρειες μίας ακόμη ρατσιστικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας δίνει στη δημοσιότητα το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Το περιστατικό έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της 16ης Αυγούστου 2012, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, με θύμα έναν 22χρονο αιτών άσυλο από το Μπαγκλαντές.


Όπως κατήγγειλε το θύμα σε μέλος του Δικτύου, είχε δει αρκετές φορές δύο από τους δράστες της επίθεσης στη Νίκαια. Βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο 155 στην αφετηρία του στον Άγιο Δημήτριο, μαζί με 2-3 ηλικιωμένες κυρίες και τον οδηγό, και περίμενε να ξεκινήσει όταν μπήκαν μέσα έξι άντρες, οι οποίοι φορούσαν μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Οι δράστες είχαν τα πρόσωπά τους ακάλυπτα και κρατούσαν ένα άδειο γυάλινο μπουκάλι και ένα μαχαίρι. Επιτέθηκαν στο θύμα με το μπουκάλι και του προξένησαν τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Αφού τον τραυμάτισαν, του είπαν: «Να φύγεις από την Ελλάδα, γιατί είσαι ξένος» και αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου τηλεφώνησε στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό, αλλά η αστυνομία δεν εμφανίστηκε. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έκαναν πολλαπλά ράμματα. Μετά την έξοδο του από το νοσοκομείο, πήγε στο ΑΤ Αγίου Δημητρίου στις 12 το μεσημέρι για να καταγγείλει το περιστατικό, αλλά του ζήτησαν 500 ευρώ και του είπαν: «Να φύγεις από την Ελλάδα, καλύτερα θα είναι». Το θύμα στη συνέχεια πήγε στο ΑΤ Ομονοίας, όπου και πάλι δεν δέχτηκαν να καταγράψουν την καταγγελία και του είπαν: «Το ξέρουμε το παιχνίδι που παίζετε εσείς οι ξένοι, καλύτερα να φύγετε».

Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 από 18 ΜΚΟ και άλλους φορείς, με στόχο να βοηθήσει στην προσπάθεια συγκέντρωσης σαφών και ολοκληρωμένων, κατά το δυνατόν,ενδείξεων για τις ποσοτικές και ποιοτικές τάσεις της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.1againstracism.gr


 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)