to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:05 | 11.10.2023

Πολιτική

Μαλλιά κουβάρια στη Νέα Δημοκρατία για τον Αγοραστό

Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνει το Μαξίμου για να βγάλει τον Αγοραστό περιφερειάρχη. Να θυμίσουμε ότι ο Κ. Αγοραστός είχε βρεθεί στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Αχ. Μπέου στον Βόλο. Πιέζουν τον θείο της αντάρτισσας της ΝΔ στην Περιφέρεια Ελ. Τζανακούλη για δήλωση στήριξης αλλιώς θα τον εξωθήσουν σε παραίτηση.


φωτ. EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Υπό διαγραφή από τη ΝΔ και υπό παραίτηση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια ο νεοδημοκράτης επικεφαλής Κώστας Τζανακούλης

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στη Νέα Δημοκρατία για τον Κώστας Αγοραστό που θα έχει μια δύσκολη Κυριακή απέναντι στον Δημήτρη Κουρέτα, τη στιγμή που το Μαξίμου θέλει πάση θυσία να επανεκλεγεί ο εκλεκτός της στην περιφέρεια της Θεσσαλίας προκειμένου να ανακάμψει η κυβέρνηση από το επιχειρησιακό στραπάτσο του νερού και της λάσπης της κακοκαιρίας Elias.

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ο νεοδημοκράτης πρώην δήμαρχος Λαρισαίων και νυν επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, Κώστας Τζανακούλης, βρίσκεται ένα βήμα από το να διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία και να εξωθηθεί σε παραίτηση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Μαξίμου και Πειραιώς βρίσκονται στα κάγκελα καθώς η ανιψιά του Κώστα Τζανακούλη, Ελευθερία Τζανακούλη, κατέβηκε για την περιφέρεια Θεσσαλίας ως «αντάρτισσα» της ΝΔ και κατετάγη 4η με ποσοστό 9,49%.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν ο Τζανακούλης  μέχρι το τέλος της σημερινής μέρας δεν έχει κάνει δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Αγοραστού, θα αποτελέσει παρελθόν για τη ΝΔ.

Μητσοτάκης και Υπουργοί σπεύδουν στη Θεσσαλία για στήριξη Αγοραστού

Η απώλεια σχεδόν του 15% των ποσοστών του νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και η εκλογική μάχη που οδηγήθηκε στο δεύτερο γύρο, με αμφίβολο αποτέλεσμα νίκης για τον εκλεκτό περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας, κινητοποίησε τον κυβερνητικό μηχανισμό που ανεβαίνει στη Θεσσαλία τις επόμενες για να μοιράσει υποσχέσεις και χρήμα.

Με τον φόβο να χαθεί στη Θεσσαλία, το γαλάζιο του χάρτη των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και το τι θα βγουν στη φόρα από τα πεπραγμένα του απερχόμενου Περιφερειάρχη που θα τον συνδέουν ενδεχομένως με την κεντρική διοίκηση, έχει ανάψει φωτιές στο Μαξίμου.

Για το λόγο αυτό θα ανέβει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για να μοιράσουν «χάντρες» και «καθρεφτάκια» στους Θεσσαλούς «ιθαγενείς» σε μια προσπάθεια εξαγοράς των ψήφων των πληγέντων πολιτών.

Το κλίμα που αποτυπώθηκε με την απώλεια των 15 μονάδων από τον Αγοραστό και τη μαχητικότητα του Δημήτρη Κουρέτα, δεν είναι και το καλύτερο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα πάει μόνο σε ασφαλή μέρη για να δηλώσει τη στήριξή του στον απερχόμενο Περιφερειάρχη

Πηγές: Αυγή, iEidiseis.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)