to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 14.02.2024

Πολιτική

Μαγνησία: Με εκπροσώπους του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε ο Ευ. Αποστολάκης

Συνάντηση του Βουλευτή Επικρατείας – Τομεάρχη Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. Ευάγγελου Αποστολάκη με εκπροσώπους του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας


Κατά την επίσκεψη του βουλευτή Επικρατείας – Τομεάρχη Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ευάγγελου Αποστολάκη στον Βόλο οργανώθηκε συνάντηση, παρουσία και του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, με εκπροσώπους του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων του Νομού Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής συνομίλησε με εκπροσώπους της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου(ΕΣΠΕΕΒ), του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μόνιμων Υπαξιωματικών(ΣΑΣΜΥ) του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων(ΣΟΕΔ) και εκπροσώπους εργαζομένων των 304 και 307 Προκεχωρημένων Εργοστασίων Βάσης.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων έθεσαν προς συζήτηση τα πολλά και διαφορετικής φύσης προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους, κατά την εργασία τους αλλά και στην καθημερινή τους ζωή. Κατά κύριο λόγο ετέθησαν ζητήματα όπως, η υποστελέχωση, οι χαμηλές μισθολογικές απολαβές, η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η σχέση με τα Μετοχικά Ταμεία  και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Εξέθεσαν επίσης τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει από τις πλημμύρες στο Στεφανοβίκειο και τις ζημιές που προκλήθηκαν στην 1η ΤΑΞΑΣ καθώς και τους προβληματισμούς τους για τις συνέπειες που θα έχει τυχόν μετεγκατάσταση της σε άλλη περιοχή, τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Στα σοβαρά ζητήματα που ετέθησαν υπόψη του , ο Τομεάρχης Άμυνας κ. Αποστολάκης διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη γνώση και κατανόηση για όλα αυτά τα θέματα και ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι έχει ήδη αναλάβει πολλές ενέργειες για τα ζητήματα μέριμνας και κατάστασης του προσωπικού, στρατιωτικού και πολιτικού. Σημείωσε δε, ότι στις προτάσεις του για την Εθνική Άμυνα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχουν ληφθεί υπόψη τα ως άνω προβλήματα και έχουν προταθεί συγκεκριμένες λύσεις. Ως προς τη σοβαρή κατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ, ο βουλευτής τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γνωστοποιηθεί πρώτα το ύψος της προκληθείσας ζημίας και κατόπιν να εξεταστεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, βάσει μελετών, εάν θα επιλεγεί ως λύση η επανενεργοποίηση της στον ίδιο χώρο ή η μετεγκατάστασή της σε άλλη περιοχή.

Τέλος ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι θα είναι στη διάθεση τους, σε συνεργασία με τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Μεϊκόπουλο, δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί την πορεία όλων των ζητημάτων που αφορούν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι θα συνεχίσει να τα αναδεικνύει δια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)