to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 05.10.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Μ. Καραμεσίνη: Αισιοδοξία για την πορεία αποκλιμάκωσης της ανεργίας

Την αισιοδοξία της για την πορεία μείωσης της ανεργίας εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, επισημαίνοντας πως «το ποσοστό ανεργίας ακολουθεί την πορεία αποκλιμάκωσης των προηγούμενων ετών και εάν αυξηθούν οι ρυθμοί μεγέθυνσης της οικονομίας τότε θα αποκλιμακωθεί η ανεργία ακόμη περισσότερο και με ταχύτερους ρυθμούς».


«Μπαίνουμε σε μία κανονικότητα», τόνισε η κα Καραμεσίνη και αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου και τη σημασία της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Επίσης στάθηκε στη σημαντική δουλειά που γίνεται στο ΣΕΠΕ και στην νομοθεσία που έχει ψηφιστεί για την προστασία εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως μη καταβολή δεδουλευμένων και μη τήρηση ωραρίων εργασίας. «Όλα αυτά θεωρώ ότι μπορούν να συμβάλουν κι αρχίζουν και φαίνονται με την έννοια ότι δημιουργούν ένα παράδειγμα στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε η ίδια.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με τα προγράμματα που «τρέχουν» από τον ΟΑΕΔ, η κα Καραμεσίνη ανέφερε πως από την Τετάρτη έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα ένα πρόγραμμα που επιχορηγεί έως και 14 μήνες τους εργοδότες για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας που δημιούργησαν σε προγενέστερο διάστημα (από 1/6/2017 έως 31/5/2018), σημειώνοντας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί ενισχύει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων». 

Επίσης, αναφέρθηκε και σε ένα ανοιχτό πρόγραμμα που τρέχει για 10.000 ανέργους ηλικίας 18-29 ετών, και αφορά την πρόσληψή τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ή σε φορείς κοινωνικής οικονομίας, εφόσον αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Με το πρόγραμμα επιχορηγείται το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για 12 ή 15 μήνες και όπως σημείωσε η κα Καραμεσίνη δίνει τη δυνατότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κυρίως να προσλάβουν σε νέες θέσεις εργασίας ένα νεανικό εργατικό δυναμικό.

Τέλος, αναφερόμενη στα 11 νέα προγράμματα για 88.500 ανέργους – 31.500 εκ των θέσεων για νέους ανέργους- που πρόκειται να προκηρυχτούν μέχρι το α’ τρίμηνο του 2019, όπως ανακοινώθηκε χθες από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ έκανε λόγο για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και για συγκεκριμένες στοχεύσεις.

Ακούστε τι είπε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τους Ευγενία Χατζηγεωργίου και Ιάσονα Μπάντιο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)