to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 05.12.2014

Κοινωνία

Λόγω της «απαγόρευσης συναθροίσεων»: Προσαγωγές στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες αναίτιες προσαγωγές φοιτητών (πάνω από 40) με πρόσχημα την απαγόρευση συναθροίσεων - Στη ΓΑΔΑ οι προσαχθέντες


Ενημέρωση:

16:15 Έχουν απελευθερωθεί οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες, ενώ σταδιακά μέσα στην επόμενη ώρα θα αφεθούν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι.

15:30 Καταγγελία Λαφαζάνη: Αστυνομοκρατία, αθρόες προσαγωγές πολιτών & αυταρχισμός:

«Αυτά τα μέτρα θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις αναίτιες προσαγωγές έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στην απαγόρευση των συναθροίσεων. (περισσότερα εδώ)

14:00 Οι προσαχθέντες είναι περίπου 40 και σύμφωνα με τους επικεφαλής στη ΓΑΔΑ θα αφεθούν ελεύθεροι μετά από εξακρίβωση στοιχείων.

«Απρόκλητη η επίθεση έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης» καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει: «Με πρόσχημα τον – χουντικής εμπνεύσεως – αποκλεισμό δρόμων σε όλο το κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη Νταβούτογλου, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν όσες και όσους βρίσκονταν εκεί για την παράσταση διαμαρτυρίας – ανάμεσά τους και μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ –  χωρίς να έχει υπάρξει καμία επιθετική από την πλευρά τους και χωρίς καν να έχει συγκεντρωθεί ακόμα στο σημείο μεγάλος αριθμός φοιτητριών και φοιτητών. Με αυτήν την πράξη, η Ελληνική Αστυνομία δείχνει ποιό είναι το πραγματικό νόημα της απαγόρευσης, όχι να περιφρουρηθεί η επίσκεψη Νταβούτογλου (η δράση των φοιτητικών συλλόγων δεν είχε σε τίποτα να κάνει με αυτήν), αλλά να βρεθεί άλλη μια αφορμή για να χτυπηθούν οι ολοένα αυξανόμενες, τις τελευταίες μέρες, νεολαιίστικες κινητοποιήσεις».

Σε καταγγελία για τις αναίτιες προσαγωγές προέβη και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Νωρίτερα:

Το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία εφαρμόζει από το πρωί η ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή την απαγόρευση συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της αστυνομίας προσήγαγαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό και ενάντια στο λοκ - άουτ στη Νομική Σχολή.

Σύμφωνα με μέλη της Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΔΕ) που συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας οι φοιτητές χωρίς να έχουν προκαλέσει κανέναν περικυκλώθηκαν από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ και αναγκάστηκαν να μπουν σε κλούβα που τους οδήγησε στη ΓΑΔΑ. Η ΚΕΔΔΕ και άλλοι φορείς καλούν σε μαζική συμπαράσταση νομικούς, βουλευτές αλλά και απλούς πολίτες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)