to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:54 | 07.05.2020

Πολιτική

Έστειλαν ξανά τα ΜΑΤ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής - Αντιδράσεις για την υποκρισία της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία στις 11 Μαϊου παρά τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού επιδεικνύει υπέρμετρο αυταρχισμό αποφασίζοντας μετά την επέμβαση των ΜΑΤ την Τρίτη με χημικά και κυνηγητό στην πλατεία Αγίας Παρασκευής που συγκεντρώνονται νεαρές παρέες, το ολικό lockdown την πλατείας από το απόγευμα της Τετάρτης - Περίπου 100 άτομα, κάτοικοι της περιοχής αρνήθηκαν να φύγουν από την πλατεία την Τετάρτη το βράδυ διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση


Ολικό lockdown στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο N. Xαρδαλιάς, καθώς είπε ότι η πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγ. Παρασκευή θα είναι κλειστή από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί, προσθέτοντας ότι ήδη πήγαν αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομία κατέφθασε για να αδειάσει την πλατεία. Περίπου 100 άτομα, κάτοικοι της περιοχής αρνήθηκαν να φύγουν από την πλατεία που βρίσκοντας, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση και φωνάζοντας συνθήματα κατάς της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Οι περισσότεροι από τους περίπου 100 ανθρώπους αποχώρησαν από την πλατεία περί τη 1 το βράδυ, ενώ στο σημείο παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις - νωρίτερα σημειώθηκε και ένταση με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τα αστυνομικά μέτρα.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία στις 11 Μαϊου παρά την επικινδυνότητα της εξάπλωσης του ιού επιδεικνύει υπέρμετρο αυταρχισμό αποφασίζοντας μετά την επέμβαση των ΜΑΤ με χημικά και κυνηγητό στην πλατεία Αγίας Παρασκευής που συγκεντρώνονται νεαρές παρέες, το ολικό lockdown την πλατείας, που αποτελεί και σημαντικό ελεύθερο δημόσιο χώρο στην περιοχή για τους κατοίκους. Το γεγονός έχει προκαλέσει ποικίλες αντίδρασεις με πολλούς να κατηγορούν την κυβέρνηση για υποκρισία.

Αλ. Χαρίτσης: «Οι εικόνες στην Αγία Παρασκευή αποδεικνύουν την υποκρισία της κυβέρνησης»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε ότι είναι αυτονόητο μεν πως άπαντες οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή συνωστισμού, ωστόσο τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της Τρίτης στην Αγία Παρασκευή υποδεικνύουν την υποκρισία της κυβέρνησης.

«Δεν είναι δυνατόν να κουνάει το δάχτυλο για άσκοπη συνεύρεση των νέων σε μία πλατεία, την ίδια ώρα που επιμένει στο επικίνδυνο άνοιγμα των σχολείων. Επιχειρεί να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, αγνοώντας τις εύλογες ανησυχίες γονέων και καθηγητών και οδηγώντας τελικά παιδιά και νέους σε μεγαλύτερο συνωστισμό στις αίθουσες και στα σχολικά προαύλια», σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook ο Αλέξης Χαρίτσης.

Γ. Σταθόπουλος: Μεγάλες οι ευθύνες του Δημάρχου - Δεν είναι αυτή η λύση στο πρόβλημα των συναθροίσεων που παρατηρείται σε ΟΛΗ την Αττική αλλά και σε πολλες πόλεις της χώρας

Αποτροπιασμός για τις δηλώσεις του δημάρχου Αγίας Παρασκευής από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βορειοανατολικών


«Το βράδυ της Τρίτης, είδαμε για ακόμα μια φορά, μπροστά στα μάτια μας τι εννοεί ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν λένε τη λέξη «κανονικότητα», με τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων στην πλατεία της Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή», αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βορειοανατολικών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση: «Με μεγάλη μας έκπληξη (και αποτροπιασμό) είδαμε και τα όσα είπε ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, για τα επεισόδια και για την πλατεία της Αγίου Ιωάννου, ο οποίος έκανε λόγο για «άβατο», που εδώ και χρόνια «οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε» και στην οποία κυριαρχεί το «αλισβερίσι ναρκωτικών».

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Ζορμπά, ότι η γειτονιά μας, οι πλατείες μας και ο τόπος που μεγαλώσαμε, ουδεμία σχέση έχει με αυτό που περιγράφει ή με αυτό που θα ήθελε να ισχύει για να έχει αφορμές για περισσότερες ενέργειες, όπως η χθεσινοβραδινή, στο μέλλον. Η «πάνω πλατεία» της Αγίας Παρασκευής είναι ένας χώρος ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας και όχι μόνο «τονώνει» με κάθε τρόπο τη γειτονιά μας, αλλά αποτελεί και πόλο έλξης για ανθρώπους από κάθε γωνιά της Αθήνας» (διαβάστε αναλυτικά).

Τι λέει η Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγιάς Παρασκευής

Εμείς που γράφουμε αυτό το κείμενο, είμαστε άνθρωποι που κινούμαστε, ζούμε, δουλεύουμε και μεγαλώσαμε στην Αγία Παρασκευή κάνοντας ακόμα και σχεδόν καθημερινή χρήση της πλατείας, σε διαφορετικές ώρες μέσα στη μέρα. Είμαστε γονείς που βγάζουν βόλτα τα παιδιά τους τα πρωινά και τα απογεύματα στην πλατεία, εργαζόμενες που βγάζουν τα παιδιά άλλων, έφηβοι που ερωτεύονται, παίζουν, και δίνουν τα πρώτα τους ραντεβού και φιλιά στην πλατεία, άνθρωποι που επιλέγουν να περάσουν τα βράδια τους, να συναντήσουν φίλους και να κοινωνικοποιηθούν στην πλατεία έξω από τα κυρίαρχα πρότυπα του lifestyle.

Χτές το βράδυ (Τρίτη 4/5) στην Αγ. Παρασκευή έγινε ξεκάθαρο ότι πίσω από τα "μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας" κρύβονται οι αιώνιοι ευσεβείς πόθοι όσων κυβερνάνε για την ολοκληρωτική καθυπόταξη και τον πλήρη έλεγχο της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Μετά από έναν μήνα απαγορεύσεων κυκλοφορίας, στην πάνω πλατεία Αη-Γιάννη, όπως και σε όλες τις περιοχές, άρχισαν ξανά αρκετοί άνθρωποι της πόλης να κάνουν πράξη τη δικιά τους κανονικότητα. Να βρεθούν με φίλους και να περάσουν την ώρα τους στον δημόσιο ανοιχτό χώρο της πλατείας. Ενάντια στον φόβο και τον περιορισμό όλων των προηγούμενων ημερών, βγήκαν αυθόρμητα στη γειτονιά τους για να ξαναζήσουν 'ελεύθερα'. Οι μηχανισμοί της καταστολής λειτούργησαν άμεσα, με τα παπαγαλάκια στα τοπικά και μη ΜΜΕ να αναπαράγουν μπούρδες για πάρτυ καλεσμένα από διακινητές ναρκωτικών! Μπροστάρης και υποκινητής στη σπέκουλα απέναντι στους δεκάδες ανθρώπους κυρίως της πόλης, ο δήμαρχος Ζορμπάς βρήκε ευκαιρία να βγάλει από τη τσέπη την ακροδεξιά ατζέντα του και να "καθαρίσει" την πλατεία ώστε να χαρίσει τραπεζάκια στους μαγαζάτορες που ονειρεύονται χρόνια τώρα να καταπατήσουν τον δημόσιο χώρο της πλατείας. Εξάλλου έχει ήδη σχεδιάσει ανάπλαση της πλατείας με αυτό το σκεπτικό και έχει ανοιχτά δηλώσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι θέλει να φύγει ο κόσμος από την πλατεία. Περηφανευόμενος λοιπόν για τις διασυνδέσεις του με υπουργούς και αστυνομία, μετέτρεψαν με την προκλητική παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ που επιτέθηκαν με χημικά μέσα στην πλατεία, μια γειτονιά σε τοπίο με τις δυνάμεις καταστολής να κυνηγάνε στους δρόμους και τα στενά νέους/ες που την προηγούμενη στιγμή είχαν διαπράξει έγκλημα με το να βρίσκονται απλά στα παγκάκια και τα σκαλάκια της πλατείας της γειτονιάς τους. Δυστυχώς για τους δήθεν προστάτες μας από την πανδημία ΜΑΤατζήδες, που με τα χημικά τους προκάλεσαν πλήθος κόσμου να βήχει δεξιά κι αριστερά, οι κάτοικοι της περιοχής υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χώρο απωθώντας με τις διαμαρτυρίες και τις φωνές τους τα ΜΑΤ, επιστρέφοντας και πάλι στην πλατεία.

Στη νέα κανονικότητα που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν με τα γκλοπ και τη βία, οι οποίοι νομίζουν ότι θα μας δίνουν εντολές για το πότε θα περπατάμε, πότε θα γελάμε, πότε θα βλέπουμε τους φίλους μας, πότε θα μιλάμε, πότε θα ερωτευόμαστε, πότε και που πρέπει να καταναλώνουμε, με μια κάμερα μέσα σε κάθε σπίτι κι έναν μπάτσο πάνω από το κεφάλι μας, να απαντήσουμε με ελευθερία, συνείδηση, συλλογικότητα.       

Να μην δεχτούμε να γίνει καμία πλατεία μαγαζί.

Για να κάνετε τη γειτονιά μας φυλακή θα περάσετε από πάνω μας!

Έξω απ’ την πλατεία η αστυνομία!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)