to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 26.06.2020

Κοινωνία

Η ΛΟΑΤΚΙ+ Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ για την υποκριτική εισήγηση Μητσοτάκη στο συνέδριο κατά των διακρίσεων στον χώρο εργασίας

Τον εύλογο προβληματισμό της για το αν ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον » είναι άλλος ένα επικοινωνιακός αντιπερισπασμός εκφράζει η ΛΟΑΤΚΙ+ Ομάδα του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.


«Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας δεν είναι πολιτικός καιροσκοπισμός, αλλά σκαλοπάτια κοινωνικής ωρίμανσης, κατακτήσεις χάριν στους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας», σχολιάζει καυστικά η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη φυσικά στην εισήγηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον – Ευημερία μέσω της Διαφορετικότητας», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (βλ. παρακάτω).

«Δεν μπορεί παρά να χαιρόμαστε και να συγχαίρουμε τα δημόσια πρόσωπα που δηλώνουν ότι και η κοινωνία είναι έτοιμη, τα δικαιώματά μας αδιαπραγμάτευτα και ότι πρέπει να συζητηθούν στο προσκήνιο της Δημοκρατίας και να προστατευτούν με νομοθετικές ρυθμίσεις», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ομάδα.

Ωστόσό, όπως σχολιάζει και το ρεπορτάζ του περιοδικού Antivirus, δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτή την «ειδική ατζέντα» ενώ δε σχολίασε και το πώς πρόκειται να διαχειριστεί όσους «αντιστέκονται στην πρόοδο», λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετοί απ΄αυτούς ανήκουν στο κόμμα του.

Όπως συνεχίζει η τοποθέτηση της ΛΟΑΤΚΙ+ Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ελπίζουμε πως η συγκεκριμένη συζήτηση για τα δικαιώματά μας δεν είναι άλλος ένα επικοινωνιακός αντιπερισπασμός, καθώς η Κυβέρνηση βάλλεται για τις οικονομικές της συναλλαγές και επιλογές. Είμαστε δικαιολογημένα καχύποπτοι/ες/α γιατί κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση καταψηφίστηκε από την σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία η πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης για την με συνταγματική ισχύ απαγόρευση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου, που θα έκανε την προστασία των δικαιωμάτων μας καθολική και πιο ισχυρή και θα διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τις διεκδικήσεις μας για περαιτέρω νομοθεσία στο μέλλον.

Δυστυχώς οι χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δικαίωσαν την καχυποψία μας. Γνωρίζοντας ότι μιλάει για θέματα αδιάφορα και άγνωστα για το κοινό του μίλησε για ζητήματα που έχουν ήδη λυθεί και σε επίπεδο νομοθεσίας και σε επίπεδο αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων, χωρίς να θίξει καμία από τις σημερινές διεκδικήσεις της Κοινότητας.

Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας δεν είναι πολιτικός καιροσκοπισμός, αλλά σκαλοπάτια κοινωνικής ωρίμανσης, κατακτήσεις χάριν στους αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας.

Συνεπώς, αγαπητοί πολιτικοί που ξαφνικά μας είδατε στη γωνία, σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε μήτε να αποφασίσετε για εμάς, χωρίς εμάς, μήτε αν δεν είσαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τους οπισθοδρομικούς ψηφοφόρους σας».

Εμπαιγμός και υποκρισία

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ως φιλελεύθερος πολιτικός πιστεύω στην ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους στον πολιτισμό μας δεν έχουν θέση οι διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, γλώσσας, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο αγώνας για ισότητα στη διαφορετικότητα είναι αγώνας για κοινωνική ισότητα και ευημερία», προσθέτοντας πως γνωρίζει ότι οι πρωτοπόρες σκέψεις, όσο αναγκαίες κι αν είναι, συναντούν αντιστάσεις. «Οι κοινωνίες, άλλωστε, μοιάζουν, συχνά, με μεγάλους συρμούς, που απαιτούν δεξιοτεχνία στις στροφές, ώστε να παραμένουν ενιαίοι στις ράγες τους», σημείωσε υπογραμμίζοντας τη σημασία οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα να συνεχιστούν με πολλή προσοχή ώστε «καμία υπερβολή να μην αμφισβητεί την συνοχή και με ευαισθησία, ώστε τα δικαιώματα να κατακτούν την ουσία χωρίς να εξαντλούνται στη διαδικασία. Αλλά και με επιμονή. Ώστε αυτά να διευρύνουν την εμβέλειά τους, εμβαθύνοντας και την ποιότητά τους».

Επισήμανε δε «ότι τα στερεότυπα ακόμη αντιστέκονται στην πρόοδο. Όσοι βρίσκονται, λοιπόν, σε θέσεις κομβικές -στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα- καλούνται να συστρατευτούν εναντίον τους. Με συγκεκριμένες αποφάσεις και πράξεις. Αλλά και με συμπεριφορές. Όπως και με  εμβληματικά, προωθητικά παραδείγματα». 

Λίγο πριν το τέλος της εισήγησής του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «ως πρωθυπουργός της Ελλάδος, υποστηρίζω την αξία να καθιερωθεί θέση Υπευθύνου στο ευρωπαϊκό πλαίσιο για την παρακολούθηση τήρησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο εργασιακό περιβάλλον. 

Και είμαι έτοιμος να συμβάλλω στη διαμόρφωση μιας ειδικής “ατζέντας” με έμφαση στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στο επιτελείο μου περιλαμβάνονται και μέλη της».

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτή την “ειδική ατζέντα” ενώ δε σχολίασε και το πώς πρόκειται να διαχειριστεί όσους “αντιστέκονται στην πρόοδο”, λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετοί απ΄αυτούς ανήκουν στο κόμμα του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)