to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:11 | 01.08.2015

Διεθνή

Λιβύη: Επτά στρατιώτες νεκροί σε μάχες με τζιχαντιστές του ΙΚ

Επτά Λίβυοι στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες όταν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν έφοδο εναντίον σημείου ελέγχου που επάνδρωναν δυνάμεις πιστές στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, δήλωσαν αξιωματικοί του στρατού


Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και ακόμη 15 αγνοούνται αφότου οι τζιχαντιστές του ΙΚ επιτέθηκαν στο σημείο ελέγχου, έξω από την πόλη Ατζνταμπίγια της ανατολικής Λιβύης, κοντά στον λιμένα της πόλης Μπρέγκα, όπου βρίσκονται πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με έναν αξιωματικό του στρατού. Ακόμη δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν η κυβέρνηση έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή, ενώ άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

"Οι μάχες συνεχίζονται περίπου 100 χιλιόμετρα από την Ατζνταμπίγια", είπε ένας αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανάρτησή του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι κατέσχεσε πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Το ΙΚ εκμεταλλεύεται το μεγεθυνόμενο κενό ασφάλειας στη Λιβύη, όπου δύο κοινοβούλια και δύο αντίπαλες κυβέρνησης μάχονται για τον έλεγχο της χώρας τέσσερα χρόνια μετά την εξέγερση και τον εμφύλιο πόλεμο που οδήγησε στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι.

Οι τζιχαντιστές που δηλώνουν πίστη στο ΙΚ έχουν ισχυρή παρουσία στη Σύρτη, δυτικά της πόλης Ατζνταμπίγια.

Εξάλλου η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε χθες ότι τέσσερις υπήκοοί της αιχμαλωτίστηκαν κοντά στη Σύρτη, αλλά εξασφάλισε την απελευθέρωση των δύο εξ αυτών. Η ινδική κυβέρνηση δεν διευκρίνισε ποιος αιχμαλώτισε τους Ινδούς υπηκόους, αλλά ανέφερε πως βρίσκεται σε επαφή με τις οικογένειές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)