to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 14.12.2023

Κοινωνία

«Λευκή απεργία» διμοιριών των ΜΑΤ: Μετά από παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή πήγαν στις θέσεις τους

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν πάρει εντολή να πάνε στο γήπεδο της Λεωφόρου, αρνήθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη - Στη συνέχεια με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, επέστρεψαν στις θέσεις τους.


Ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ αρνήθηκαν ενώ είχαν εντολή να πάνε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου τους στου Ρέντη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόκειται για λευκή απεργία στα ΜΑΤ με πρωτοβουλία των ίδιων των αστυνομικών και όχι από συνδικαλιστικό τους φορέα.

Στη Λεωφόρο τελικά οι έξι διμοιρίες των ΜΑΤ μετά από παρέμβαση του Αττικάρχη

Το δρομολόγιο Γουδί - Λ. Αλεξάνδρας - Γουδί έκαναν τα ΜΑΤ για να πάνε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μετά από παρέμβαση του Αττικάρχη, οι διμοιρίες των ξεκίνησαν ξανά από το Γουδί όπου είχαν επιστρέψει για να πάνε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τον αγώνα του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, επέστρεψαν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει κληθεί ο διοικητής των ΜΑΤ στη ΓΑΔΑ για να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον.

Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της Πέμπτης πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν πάρει εντολή να μεταβούν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού για τον αγώνα απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, σταμάτησαν επιδεικτικά στην αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων και αρνήθηκαν να μεταβούν στο γήπεδο.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι αστυνομικοί είπαν στους προϊσταμένους τους ότι θα μεταβούν μόνον εφόσον σημειωθούν επεισόδια - σε μια έκτακτη κατάσταση αν δημιουργηθεί. Η εντολή που δόθηκε από την Αστυνομία ήταν - υπό αυτές τις συνθήκες - να επιστρέψουν στη βάση τους, στο Γουδί.

Νωρίτερα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της κάλεσε τους φιλάθλους να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή ως προς τη συμπεριφορά του στον αποψινό (14/12, 19:45) αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» απηύθυνε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Οι «πράσινοι» τονίζουν πως ο αγώνας έχει χαρακτηριστεί «υψηλού κινδύνου» απ’ την UEFA η οποία θα είναι πολύ σχολαστική σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών, ενώ συμπληρώνουν πως η ΠΑΕ «...θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων εντοπιστούν να ζημιώνουν την ομάδα με τη συμπεριφορά τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)