to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:58 | 19.11.2013

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Λεκτικές ακροβασίες του υπουργείου Υγείας για τις απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ (βίντεο)

"Εμείς δεν είμαστε γιατροί για να αξιολογήσουμε ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι πρέπει να μείνουν", δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, ο οποίος πέταξε το μπαλάκι στην Επιτροπή Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ.


Ο ίδιος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega εκτίμησε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου θα έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, τα οποία όπως είπε θα τεθούν σε διάλογο. Επέμεινε, μάλιστα, ότι στρατηγική του υπουργείου είναι η ενοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με απολύσεις ιατρικού προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα είναι "αγοραστής υπηρεσιών υγείας και όχι πάροχος".

Πάντως, αυτή η προοπτική προσκρούει τόσο στις ανάγκες των πολιτών και έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος εκφράζει την αντίδρασή του για τις επικείμενες απολύσεις, παρότι το υπουργείο υποστηρίζει πως πρώτα θα γίνουν αξιολογήσεις δομών και προσωπικού και μετά θα εκτιμηθεί που θα τοποθετηθεί το "πλεονάζον" ιατρικό προσωπικό.

Στα σχέδια της κυβέρνησης αντιδρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την διαθεσιμότητα και ενδεχόμενες απολύσεις και προχωρούν σε τριήμερη απεργία από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τους κάλεσε να μην απεργήσουν.

Πάντως, σήμερα συνέρχεται και πάλι η Επιτροπή Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ η οποία την περασμένη Παρασκευή αποφάσισε διαθεσιμότητα, απολύσεις, κινητικότητα και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων για 6.000 γιατρούς και 4.000 από το προσωπικό του Οργανισμού.

tags: ΕΟΠYΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)