to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:52 | 23.11.2017

Οικονομία

Λαϊκισμός είπατε; Και ο Φέρχοφσταντ στον εκτός Ευρώπης φορολογικό «παράδεισο»

Μπορεί να καταδικάζει με σθένος τον λαϊκισμό της Αριστεράς και να ομνύει στις «αξίες» της Ευρώπης αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον επικεφαλής των Φιλελεύθερων να αναγνωρίζει και την αξία των σύγχρονων μεθόδων φοροδιαφυγής...


Ο Γκι Φέρχοφσταντ, ηγέτης των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την αποκαλυφθείσα σύνδεσή του με μια επιχείρηση που αναφέρεται στα Paradise Papers

Όπως γράφει το Politico, o Γκι Φέρχοφσταντ ήταν από το 2010 έως το 2016 επικεφαλής βελγικής ναυτιλιακής εταιρείας, της Exmar, η οποία χρησιμοποίησε μία offshore εταιρεία (που αναφέρεται στα Paradise Papers) «με στόχο την καταστρατήγηση των φορολογικών κανόνων μέσω υπεράκτιων επενδύσεων». Σύμφωνα με τους ισολογισμούς, είχε ετήσιο εισόδημα 60.000 ευρώ. Στο διοικητικό συμβούλιο ήταν επίσης και ο Χάουαρντ Γκάτμαν, πρέσβης των ΗΠΑ στο Βέλγιο επί θητείας Ομπάμα.

Την απόκάλυψη έκανε το αριστερό Εργατικό Κόμμα την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος του οποίου τόνισε ότι ο Φέρχοφσταντ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη της υπεράκτιας εταιρείας η οποία είχς ως βάση τις Βερμούδες νήσους.

Ο εκπρόσωπος του Φερχόφσταντ, Μπραμ Ντέλεν δήλωσε, «πρόκειται για fake news. Η Exmar Offshore δραστηριοποιείται κυριολεκτικά «εκτός ηπειρωτικής επικράτειας», όπως σε θαλάσσιες πλατφόρμες και δεν έχει καμία σχέση με τις offshore με την οικονομική έννοια της λέξης». «Το Εργατικό Κόμμα εσκεμμένα δημιουργεί σύγχυση. Επιπλέον, ο Φερχόφστατ έχει φύγει από το διοικητικό συμβούλιο εδώ και πάνω από ένα χρόνο», υποστήριξε ο ίδιος.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να θυμίσουμε τον... εκνευρισμό του «αντιλάϊκιστή» πολιτικού με την Ελλάδα που «δεν έκανε μεταρρυθμίσεις»:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)