to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 26.01.2023

Πολιτική

Λ. Αβραμάκης: Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την ελληνική περιφέρεια

Τα εγκληματικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής για την δημόσια υγεία στην περιφέρεια της χώρας τόνισε ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας


Δριμεία επίθεση εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη δημόσια υγεία, το ΕΣΥ και κυρίως τα Περιφερειακά Νοσοκομεία, όπως αυτό των Σερρών, εξαπέλυσε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης.

Ο Βουλευτής Σερρών αφού τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε προεκλογικά τρικ προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών και να αποκρύψει τις πραγματικές της προθέσεις για τη σταδιακή και πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σερρών από όπου απουσιάζουν όλο και περισσότερες ειδικότητες ιατρών και καλύπτονται περιστασιακά, κάποιες ημέρες το μήνα, με αποσπασμένους – επισκέπτες ιατρούς. Τελευταίο παράδειγμα, που προστίθεται στη διαρκή καθ΄ όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης της ΝΔ έλλειψη αναισθησιολόγων, καρδιολόγων κ.ά, είναι η απόφαση να καλύπτεται από ουρολόγο το Νοσοκομείο Σερρών μόλις για δέκα ημέρες το μήνα, και τις υπόλοιπες ημέρες οι ασθενείς να εξετάζονται από παθολόγους, γυναικολόγους και άλλους μη ουρολόγους ιατρούς του Νοσοκομείου.

Παρομοίασε μάλιστα την κατάσταση που έγινε κανόνας στο Νοσοκομείο Σερρών, με την παλαιότερη πραγματικότητα των ιατρών που επισκέπτονταν τα χωριά κάποιες ημέρες την εβδομάδα, όπως συνέβαινε όσο ήταν παιδί στο χωριό του τη Δήμητρα. Τότε αυτές οι επισκέψεις μπορεί να έσωζαν ζωές. Η μετατροπή όμως ενός νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας με ιατρούς να παρευρίσκονται κάποιες ημέρες του μήνα, μπορεί να κοστίζει ζωές.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε ότι το μοναδικό θετικό γεγονός σε όλη τη διάρκεια της θητείας της ΝΔ στην κυβέρνηση, είναι ότι κατόπιν δεκάδων παρεμβάσεων τόσο του ίδιου όσο και άλλων πολιτικών, κυρίως όμως χάρη στις συστηματικές αντιδράσεις τοπικών φορέων, υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα και διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας του σταθμού του ΕΚΑΒ στη Ροδόπολη. Ακόμα και αυτή όμως η εξέλιξη είναι ένα προεκλογικό τρικ της κυβέρνησης, αφού προστίθενται μόλις δύο οδηγοί και αυτοί ως αποσπασμένοι για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών.

Με αφορμή την κατάσταση των δομών δημόσιας υγείας στο Νομό Σερρών που διαρκώς υποβαθμίζονται κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαρακτήρισε φυσιολογική την πληθυσμιακή ερήμωση του Νομού Σερρών. Η κυβέρνηση της ΝΔ που θέλει να χαρακτηρίζεται και πατριωτική, δεν έχει κάνει πρακτικά τίποτα για να σταματήσει η εγκατάλειψη της υπαίθρου, των χωριών και της πολύς ενός ακριτικού Νομού. Αντίθετα με τις πολιτικές, στερώντας από τους πολίτες την ασφάλεια για παράδειγμα ότι το Νοσοκομείο μπορεί να τους παρέχει κάθε αναγκαία υπηρεσία και να σώσει ζωές, τους οδηγεί να αναζητήσουν αυτή την ασφάλεια σε άλλους όμορους Νομούς, όπως τη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει στους ιδιώτες τη δημόσια υγεία, έχει εγκαταλείψει την ελληνική περιφέρεια, έχει εγκαταλείψει τα σύνορα και οι κάτοικοι των ακριτικών Νομών παρά τις τεράστιες και ανεκμετάλλευτες παραγωγικές δυνατότητες της περιφέρειας αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής σε άλλες περιοχές και άλλες χώρες.

Πατριώτης λοιπόν δεν είναι αυτός που στην πράξη εγκαταλείπει στην τύχη της την ελληνική περιφέρεια, αλλά αυτός που έχει ως προγραμματική του δέσμευση να στηρίξει τις δημόσιες δομές και το κοινωνικό κράτος ιδίως στην Περιφέρεια, που στοχεύει στην ανασυγκρότηση της ελληνικής περιφέρειας και έχει τη διάθεση και την ικανότητα σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες να αντιστρέψει τη λογική αποανάπτυξης που εφαρμόζει η ΝΔ και να επιτρέψει στους ανθρώπους της περιφέρειας να μετέχουν στην ανάπτυξη του τόπου τους, να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους, να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσής τους. Αυτός είναι ο λόγος που ο ελληνικός λαός τελικά, στις εκλογές που έρχονται θα επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για να επιστρέψει η δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς και να βελτιωθεί η ζωή όλων των πολιτών ανεξαρτήτως γεωγραφικού διαμερίσματος και ανεξαρτήτως δυνατοτήτων πρόσβασης στην κεντρική εξουσία.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)