to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:02 | 25.07.2013

Κοινωνία

«Κυβέρνηση-κυνηγός κεφαλών»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα

«Η κυβέρνηση και η τρόϊκα λειτουργούν σαν "κυνηγοί κεφαλών"», τονίζει η ΟΛΜΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της και καλεί για σήμερα, Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., σε συγκέντρωση στα γραφεία της στο Σύνταγμα


Πραγματοποιήθηκε το πρωί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και ακολούθως πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Δύο στιγμιότυπα:

Το ξέσπασμα μιας εκπαιδευτικού στη σημερινή συγκέντρωση της ΟΛΜΕ (βίντεο) - «Θέλω τη ζωή μου πίσω»: μια συγκλονιστική φωτογραφία από τη σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Διαβάστε ακόμα: «Χωρίς τέλος ο εξευτελισμός της μνημονιακής κυβέρνησης από τα ευρωπαϊκά αφεντικά της» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την τροπολογία που εισήχθη άρον άρον στη Βουλή και εντάσσει στη διαθεσιμότητα και τους εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακό τίτλο. 


Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΟΛΜΕ για την αιφνιδιαστική τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή:



Καταγγέλλουμε για ακόμη μια φορά, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά για την ενέργεια τους, να καταθέσουν αιφνιδιαστικά σήμερα, 25/07/2013, την  τροπολογία στη βουλή με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση ακόμα 250 περίπου εκπαιδευτικοί, ειδικοτήτων με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, από τις ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν και  είχαν εξαιρεθεί με τον πρόσφατο Ν. 4172/13,  μόλις πριν λίγες ημέρες!


Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και η τρόϊκα λειτουργούν σαν «κυνηγοί κεφαλών». Μόλις πριν 2 ημέρες ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε δημόσια  σε τηλεοπτικό κανάλι ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες διαθεσιμότητες - απολύσεις». Να επισημάνουμε επίσης, πως  με τα εισοδηματικά κριτήρια (12.000,00€) που τέθηκαν  στο νόμο την τελευταία στιγμή  στις άλλες κατηγορίες, (67% αναπηρία κλπ.) ουσιαστικά εξαιρούνται ελάχιστοι εκπαιδευτικοί.



Ο Υπουργός  Παιδείας ψεύδεται συνειδητά.


Η κυβέρνηση ψεύδεται συνειδητά.


Διαλύουν την ΤΕΕ και την χαρίζουν  στους ιδιώτες.


Η δημόσια εκπαίδευση επιχειρείται να διαλυθεί.


Δεν θα τους αφήσουμε


Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.


Κανένα σχολείο να μην κλείσει καμία ειδικότητα να μην καταργηθεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/07/2013,  ΣΤΙΣ 10.30 πμ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΗΣ ΟΛΜΕ (ΚΟΡΝΑΡΟΥ &ΕΡΜΟΥ)
 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)